Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči jadranskog derbija

VIDEO Jugović smiruje tenzije, Kek poručio Hajduku: Ostavite Vukasa!

Rijeka i Hajduk u srijedu s početkom u 17:00 igraju svoj ranije odgođeni jadranski derbi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječani se još privikavaju na nove igrače i život nakon Kramarića. Hajduk je slavio protiv Slaven Belupa, ali nije oduševio. Nejasno je tko će biti novi trener i kad će mu početi mandat, a uz to Splićani i poprilično desetkovani dolazi na Kantridu.

"Znači puno i nama ta utakmica, moramo izaći na teren i pokazati veliku želju, motiv i prvo pamet", kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

S obzirom na često povišene emocije vođe svlačionica smiruju tenzije: "Prije svega bi volio da sve prođe u fer i sportskoj atmosferi i da se isključivo priča o nogometu i samo nogometu", apelira Vedran Jugović.

Puno iskusniji Slovenac ishvalio je Harija Vukasa, i argumentirao zašto je nezahvalno raditi u njegovoj koži: "Nije lako kad sjediš, a iza sebe imaš osjećaj da ti netko ne vjeruje i govori se o ovom ili onom imenu. To po meni nije fer. Neka ostave čovjeka neka radi kako misli i siguran sam da kako je veliki Hajdukovac da će napraviti sve", ističe Kek.

Iz Hajduka su u praktički nekoliko dana otišli Kouassi, Bradarić i Milić. Ozljede i bolest su poharale pak druge važne igrače u kadru.

"Za ovu utakmicu još uvijek nije zdrav Dejan Mezga, Maglica je dobio jedan udarac i neće konkurirati za utakmicu. Kalinić je virozan ni on neće konkurirati za utakmicu", rekao je Hari Vukas, i dalje u ulozi privremenog trenera.

Ali, svjestan je Vukas, nema plakanja.

"Od kukanja nema ništa, treba sastavito najbolje od ovog što se može i vidjeti što će donijeti budućnost."

Na remi se gleda kao super ulov.

"Smatramo da je to i za nas pozitivan rezultat."

Istaknimo kako je Rijeka podržala humanitarnu akciju za svog navijača Ivana Bonetu koji se bori s teškom bolešću kupnjom majica i pozivom navijačima na humanitarni koncert.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider