Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka se odluka

VIDEO Joseu Mourinhu prijeti suspenzija od minimalno pet utakmica!

Nogometni savez Engleske (FA) pokrenuo je istragu protiv portugalskog menadžera Josea Mourinha, otkriva britanski dnevni list Independent...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mourinha se sumnjiči da je u završnici 1. kola Premierlige, u srazu njegovog Chelseaja i Swanseaja (2:2), seksističkim riječima uvrijedio fizioterapeutkinju Evu Carneiro, koja je utrčala na travnjak kako bi pomogla Edenu Hazardu. Mourinho je nakon utakmice izjavio da njegova liječnica ne razumije nogomet, te da je njezin potez bio neprofesionalan.

Nakon tog incident Carneiro je udaljena sa svoje dužnosti i nije se u nijednom trenutku vratila na posao. Štoviše, tužila je Mourinha nakon savjetovanja sa svojim odvjetnikom.

U videu na kraju teksta može se vidjeti, pa i čuti Mourinha kako u pravcu svoje fiozioterapeutkinje upućuje riječi "filha de puta", što bi prevedno s portugalskog značilo 'kćeri kur..'. Time je Mourinho prekršio stavku E3 pravinika FA-a, prema kojem je kažnjivo 'korištenje uvredljivih naziva za druge osobe'.

Ukoliko se dokaže da su to uistinu bile riječi s kojim se Mourinho obratio liječnici Carneiro, FA bi Portugalcu mogao odrezati minimalnu kaznu suspenzije na pet utakmica.

Od tog incidenta i cijele 'sapunice' koja je nastala nakon toga, Mourinho ne želi ni čuti za ta takvu vrstu pitanja, a svakom novinaru koji se drzne ga pitati uputi hladan pogled i odgovori: "idemo dalje".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider