Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čestitao i Kovač

VIDEO Pogledajte zašto je Modrić proglašen najboljim veznjakom Primere

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač uputio je čestitke Luki Modriću i Ivanu Rakitiću na prestižnim nagradama koje su dobili za svoje izvedbe u španjolskom prvenstvu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić proglašen je najboljim središnjim veznim igračem španjolskog nogometnog prvenstva za sezonu 2013./2014., dok je Ivan Rakitić, koji je bio nominiran i u kategoriji za najboljeg ofenzivnog veznog igrača, dobio priznanje za fair-play.

VIDEO Veliko priznanje Modriću: Najbolji u ligi na svom mjestu, nagrađen i Rakitić

"Kada dobijete nagradu za najboljeg veznog igrača u Španjolskoj, to dovoljno govori. Luka u kontinuitetu pokazuje kvalitetu i znanje koji su mu osigurali ovakvo poštovanje u Španjolskoj, u ligi koja obiluje kvalitetnim veznim igračima", izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije.

Kovač je dodao kako je prigodno što je Luka dobio nagradu baš nakon Realove pobjede u derbiju protiv Barcelone u kojem je pokazao svoj talent.

"Prigodno je da je Luka dobio nagradu baš nakon derbija protiv Barcelone u kojem je pokazao svu raskoš svog talenta i gdje je pored najvećih zvijezda svjetskog nogometa bio ponajbolji igrač na terenu. Čestitam mu što je uz talent spojio iznimne radne navike i zato je zaslužio ovakve nagrade, a želim mu puno zdravlja kako bi mogao nastaviti s takvim igrama", dodaje Kovač.

Rakitić kao primjer mladima

Nagrađen je i Ivan Rakitić, koji je bio nominiran i u kategoriji najboljeg ofenzivnog veznog igrača. Rakitić je kao bivši kapetan Seville i današnji igrač Barcelone dobio priznanje za fair-play, zahvaljujući svojim dobrim igrama i profesionalnom pristupu sportu, zbog čega ga mnogi smatraju pravim primjerom.

"Čestitam i Ivanu, on je odličan izbor za tu nagradu jer je pravi primjer profesionalca i korektnog sportaša, lider na terenu i izvan njega. Hrvatski nogomet može biti ponosan što ima dvojicu takvih veznjaka u najvećim svjetskim klubovima, a posebno na činjenicu da uz očigledne nogometne imaju i iznimne ljudske kvalitete te da kao takvi mogu biti pravi uzori mladim nogometašima", zaključuje izbornik Kovač.

Sjajna statistika

Luka Modrić je prošle sezone u dresu 'Kraljevskog kluba' odigrao ukupno 51 utakmicu - u 45 je startao od prve minute, a u šest je ušao s klupe.

Ukupno je odigrao 4230 minuta, postigao je dva pogotka, ubilježio devet asistencija te imao 3245 dodavanja od kojih je čak 2854 bile uspješno.

U Primeri je odigrao 34 utakmice, upisao jedan gol i pet asistencija. Imao je 37 udaraca na gol, načinio je 35 prekršaja, te 171 oduzetu loptu. U Ligi prvaka je odigrao 11 utakmica i u svih je startao od prve minute. Postigao je jedan pogodak, te dodao tri asistencije. U Kupu Kralja je odigrao šest utakmica, nije se upisao među strijelce, a imao je i jednu asistenciju.

STATISTIKA

PRIMERA - LIGA PRVAKA - KUP KRALJA

Broj nastupa 34 11 6

Od prve minute 29 11 5

Kao zamjena 5 0 1

Ukupno minuta 2749 1022 459

Golovi 1 1 0

Asistencije 5 3 1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider