Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrabar dečko...

VIDEO Istrčava kao Neuer, dribla kao Messi: Novi 'prototip' vratara

Ovih dana u Čileu se igra Svjetsko prvenstvo do 17 godina starosti, koje klupski nogometni velikani s velikim zanimanjem prate...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći s četvrtka na petak igrana je utakmica između Južne Afrike i Sjeverne Koreje, koja je završila remijem (1:1). Obje su momčadi izgubile prve susrete u grupi, pa se pobjeda u sklopu 2. kola nametala kao imperativ za obje reprezentacije. Igrala se posljednja minuta sudačke nadoknade, rezultat je bio 1:1, a stvar u svoje ruke odlučio je tada uzeti 17-godišnji vratar Južne Afrike - Mondli Mpoto.

Kada vam je vrataru nogometni uzor Lionel Messi, a istovremeno mu je ime najboljeg nogometaša svijeta nadimak, to nikako ne može biti dobro, pogotovo za živce izbornika, trenera, navijača...

Mpoto je u toj posljednjoj minuti sudačke nadoknade istrčao na otprilike 40-ak metara od svog gola, iz nogu iščeprkao loptu korejskom igraču i onda krenuo u solo prodor. Doduše nije naletio ni na jednog suparničkog nogometaša prije nego li je došao na 30-ak metara od suparničkog gola, kada je ujedno elegantnim dodavanjem predao loptu suigraču.

Iako je vrataru minhenskog Bayerna Manuelu Neueru tek 29 godina i pred njih je još sigurno pet u kojima će 'izluđivati' navijače i trenere sa svojim dalekim izletima sa svog gola, čini se da je dobio dostojnu zamjenu. No ako je suditi prema nadimku i baratnju s loptom, Mpoto bi mogao biti i bolji od Neuera, pogotovo ukoliko je zaista toliko spretan u driblingu kako se priča po Južnoj Africi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider