Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Balkanski derbi'

VIDEO Inter srušio Romu i preuzeo vrh Serie A!

U derbiju 11. kola Serie A Inter je na Giuseppe Meazzi pobijedio Romu i preuzeo vodeće mjesto na ljestvici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije to bila utakmica u kojoj je Inter dominirao, ali je spremno dočekao svoj trenutak kada je Gary Medel u 31. minuti pokupio loptu koju je poslao Jovetić i sjajnim dalekometnim udarcem pogodio donji lijevi kut. Prije toga najveću šansu Rome propustio je Džeko, nakon što nije uspio iz blizine pogoditi mrežu poslije jedne odbijene lopte unutar 16-erca.

VIDEO: Juventus u šokantnoj završnici slavio u gradskom derbiju s Torinom, Mandži klupa

U nastavku je najviše prijetio Salah, koji je imao dvije prilike, ali je Handanovič fenomenalnim obranama sačuvao Interovu mrežu netaknutom. Roma je u tim trenucima bila bolji protivnik, ali nikako nije uspijevala doći do gola. I po statistici je bila opasnija, no šanse su počele blijedjeti nakon što je Pjanić u 75. minuti zaradio drugi žuti karton.

Do kraja utakmice Inter je s igračem više bio opasniji, a ponajveću šansu propustio je naš Marcelo Brozović, kojemu je Wojciech Szczesny dobro obranio pokušaj koji je išao u desnu stativu. U 87. minuti u prilici je bio i Perišić, koji je prošao po lijevoj strani, no njegov pokušaj zaustavio je Romin vratar. Inače su u utakmici sudjelovala čak sedmorica igrača (Handanovič, Perišić, Brozović, Jovetić, Ljajić, Pjanić i Džeko) s prostora bivše Jugoslavije.

Inter je tom pobjedom ponovno skočio na vrh Serie A, s tri boda i jednom utakmicom više od Napolije i Fiorentine koji igraju u nedjelju. Mancinijeva momčad je pritom u samo jednoj utakmici (protiv Carpija) zabila više od jednog pogotka. Derbi s Romom ostat će upamćen i po tome što su utakmicu započela samo dvojica talijanskih igrača, po jedan sa svake strane.

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider