Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivan učinak

VIDEO Hrvatski napadač u sjajnoj formi: Prvi strijelac Europa lige i Slovačke

Nije uspio u HNL-u, a ovo ljeto igra najbolji nogomet u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Matej Jelić 24-ogodišnji je napadač koji trenutno igra za Žilinu u odličnoj formi.

Jelić je rođen u Našicama, nogometom se počeo baviti u Mladosti iz Črnkovaca, nakon toga je dvije sezone bio u Belišću, a onda je, kad je imao 18 godina, stigao poziv Dinama.

U dresu Modrih nikad nije dobio pravu šansu, niti jedan jedini nastup nije upisao jer ga je Dinamo poslao u Lokomotivu, prvo na posudbu, a zatim je uslijedila i prodaja. Put ga je odveo u Lučko (14 golova u sezoni 2010./2011.), Karlovac i Rudeš (u potonja dva kluba također nije ostavio veći trag).

Na sjeveru Slovačke dobio pravu šansu

Veliki preokret u karijeri stiže u ljeto 2013. kada ga je na probu pozvala Žilina - ponajbolji slovački klub u posljednjih nekoliko godina. Uspio se izboriti za trogodišnji ugovor, a Slovaci su s njim imali strpljenja iako je u prvoj sezoni u 32 nastupa postigao tek četiri pogotka, što se pokazalo kao pun pogodak.

Prošle sezone Jelić je zabio 19 golova te je zajedno s Janom Kalabiškom iz Senice bio prvi strijelac lige, ujedno i najzaslužniji čovjek za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Europa lige.

12 golova u mjesec i pol

S dolaskom ljeta i europskih izazova Jelić je 'eksplodirao' - zabio je sedam golova u šest utakmica u prva tri pretkola Europa lige i trenutno je prvi strijelac u tom natjecanju, a prvi je topnik i u slovačkom prvenstvu, gdje je ove nedjelje zabio oba gola za Žilinu u remiju kod Ružomberoka.

Ugovor mu traje do 30. lipnja iduće godine, Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 550 tisuća eura, ali jasno je kako nakon ovih 12 golova u mjesec i pol dana vrijedi znatno više.

Žilinu 20. i 27. kolovoza očekuju utakmice play-offa Europa lige protiv Athletic Bilbaa koji je veliki favorit za ulazak u skupinu. U slučaju (očekivanog) ispadanja Slovaka, ostat će nekoliko dana do kraja prijelaznog roka da Jelić ode u bolji klub i kvalitetniju ligu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider