Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo oni će na Euro

VIDEO Hrvatski kadeti - svjetlo u mraku mladih selekcija

Iz dalekog Azerbajdžana za Hrvatsku su stigle sjajne nogometne vijesti.

Reprezentacija U-17 premoćno je osvojila kvalifikacijski turnir za nastup na EURU u Bugarskoj - 4:0 protiv domaćina, 3:0 protiv Srbije, te 1:0 protiv Portugala impresivna je bilanca Hrvatske.

"Završiti elitni turnir bez primljenog pogotka, sa sve tri pobjede na kontu sigurno je velika stvar i veliki korak da se može ići dalje. I jedna baza za napredak i bolja očekivanja u Bugarskoj", ponosno će Dario Bašić, izbornik hrvatskih kadeta.

Nažalost, potpuno drugačije vijesti servirala nam je generacija U-19. Predvođena trojicom dragulja - Vlašićem, Balićem i Ćorićem - Hrvatska je doživjela debakl na turniru u Austriji i u društvu domaćina, Italije i Škotske završila na dnu ljestvice.

"Oni jesu talenti, međutim kad se sagledava talent u svojoj cjelokupnosti, talent nije samo baratanje dobro nogometnom loptom, nego talent je i srce, talent je i glava, talent je i karakter i hrabrost, da bi talent bio do kraja manifestiran na terenu. Sigurno se nije pogodilo u kemiji, tu nema dileme", smatra Romeo Jozak, tehnički direktor HNS-a.

Jozak: Odgovoran sam i ja

A, osjeća li sam Jozak odgovornost zbog debakla reprezentacije koju je prije tri mjeseca umjesto Zorana Vulića preuzeo Ferdo Milin?

"Pa, osjećam odgovornost u tom smislu što smo nespretno dozvolili da smo dozvolili promjenu izbornika prije tri mjeseca i na taj način uzdrmali rezultat i s te strane je odgovornost i moja kao šefa hrvatskih selekcija i kao stratega u tom dijelu."

Kako je prošlog listopada bez Europskog prvenstva ostala i Gračanova vrsta U-21, Hrvatska će od tri EURO završnice za mlađe reprezentacije u 2015. sudjelovati samo na onoj za vrste U-17. Izbornik vjeruje na uspješan način.

"Mislim da možemo grupu proći i da onda u daljnjem natjecanju možemo napraviti puno lijepih stvari. Jer, stvarno je ekipa pokazala jedan karakter, a u takvom turnirskom sustavu uz kvalitetu sigurno će puno igrati taj psihološki momenat koji su oni pokazali da imaju. Imaju mentalitet pobjednika koji će nam sigurno pomoći u Bugarskoj na natjecanju", optimistično će izbornik Bašić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider