Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nervoza u HNS-u

VIDEO Šuker na udaru poreznika: Što se krije iza tajnovite milijunske operacije HNS-a?

Krajem rujna HNS počeo je s radovima na izgradnji nogometno - atletskog centra, no radovi su iznenada i bez objašnjena stali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi zastoj u izgradnji nogometnog kampa na Sveticama. Projekt koji je od svog predstavljanja izazvao dosta prijepora, nedavno je konačno krenuo u realizaciju. No, samo zakratko. Radovi su stali, a oni od kojih se odgovori očekuju - šute. Početkom 2014. predstavljen je projekt nogometnog kampa na Sveticama.

Nije sve išlo jednostavno, jer nakon negodovanja rekreativaca, trebalo je riješiti najprije atletsko, a potom i crkveno pitanje. Atletičarima je obećano da će se u sklopu kampa izgraditi i atletska infrastruktura, a Grad Zagreb je s crkvom - koja je polagala pravo na zemljište na Sveticama - dogovorio da će dobiti zamjensko zemljište.

Nakon što je završen bazen na Sveticama, na teren na kojem bi trebao niknuti kamp konačno su izašli bageri. Krajem rujna Hrvatski nogometni savez počeo je s radovima na izgradnji nogometno - atletskog centra. Projekta kojeg su u savezu više puta nazvali neophodnim za budućnost hrvatskog nogometa. Tri mjeseca kasnije sve stoji. Na naš upit zašto iz HNS-a odgovora nema. Predsjednik HNS-a Davor Šuker jučer je potpuno izignorirao pitanje naše urednice o kampu na Sveticama.

Očigledno da glavešine HNS-a baš i ne vole novinarska pitanja koja im ne odgovaraju. Vruće teme rado preskaču i čekaju benevolentnija pitanja. Razgovor je išao ovako:

"Može još jedno pitanje? Spominjali ste infrastrukturu...“, upitala je naša novinarka i urednica sporta na Novoj TV Ana-Marija Vuković.

„Nekog drugog?“ izustio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, nakon Šukerova mahanja prstom i pravljenja grimasa, koje Pacak nije odmah uoči pa se predsjednik HNS-a još malo uznervozio i potom potvrdio s kratkim, ali vidno ljutitim: „Da.“

„Kako to mislite nekog drugog? Pa, ja sam s Nove TV, a kolega je s RTL-a“, logično je upitala naša urednica.
Šuker nije odustajao, sav zajapuren je procijedio kroz zube:
„Izvolite gospodine“, obrativši se sljedećem novinaru koji je čekao da postavi pitanje.

No, nije se dala tako lako ni naša urednica:
„ Čekajte, nećete odgovoriti na pitanje od Nove TV. Vezano uz infrastrukturu i Svetice, htjeli smo pitati kakva je situacija sa Sveticama.“
S drhtavim glasom uskočio je glasnogovornik Pacak: „Očigledno da ne. Gospodin Dasović, izvolite."

No, koliko god Šuker šutio o tome, radovi na Sveticama stoje.
"Mi smo ovdje od ponedjeljka i nikoga nema. Nema ni bagera ni kamiona, nema nikoga", otkriva nam Mario Car, prodavač borova koji je ovih dana po cijele dane u blizini sportskog kompleksa na Sveticama.

Iz atletskih krugova pred kamere nisu htjeli, ali jasno su nam poručili kako se boje da će zagrebačka atletika na kraju biti zakinuta. Gradonačelnik Milan Bandić, s druge strane, uvjerava nas da nikakvih problema nema.

"Na vašu i moju sreću kamp ide dalje. Pregovori su između atletičara i Hrvatskog nogometnog saveza gdje će atletičari trenirati dok se to gradi. Jutros sam imao jedan sastanak i moram vam reći jednu radosnu vijest, da kamp ide dalje."

Zašto su onda strojevi i HNS utihnuli nismo saznali. Nogometni savez u više se navrata pohvalio kako će kompletan iznos izgradnje kampa od desetak milijuna eura financirati iz izvora UEFA-e. Te da će 2017. sve biti završeno. Trenutačno ne izgleda tako.

U isto vrijeme Jutarnji list piše da je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza na udaru Porezne uprave i da bi trebao uplatiti u državni proračun čak šest milijuna kuna poreza i prireza za 2015. Taj porez navodno se odnosi na 12 milijuna kuna koje je Šuker posudio Zdravku i Mariju Mamiću za jamčevinu, a poreznici smatraju da nije dokazao dokumentacijom da je to stvarni izvor njegovih prihoda.

Kada se tome dodaju posljednje kritike predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koje su implicitno išle na račun HNS-a, može se zaključiti da Šuker ovih dana ima dosta problema.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider