Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Inicijativa udruge Naš Hajduk

VIDEO HNS se obratio FIFA-i: 'To je stvarno smiješno!'

Izvršni predsjednik hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović obratio se FIFA-i, krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji, zbog, kako kaže, ''nasilnog pokušaja promjene Zakona o sportu''.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o inicijativi udruge Naš Hajduk koja je prikupila dovoljno potpisa za uvrštenje u hitnu saborsku proceduru.

Nakon što je propao još jedan sastanak na relaciji HNS - Hajduk, Damir Vrbanović se, kako je izjavio za Slobodnu Dalmaciju, obratio FIFA-i. Razlog nije neodržavanje sastanka nego zakon o sportu čije su promjene po hitnom postupku ušle u saborsku proceduru.
''Živimo u ludim vremenima, u kojima je sve moguće. Zato je HNS o svemu što se događa izvijestio organe FIFA-e. Ovdje se radi o grubom i nasilnom pokušaju miješanja politike u unutrašnji ustroj institucije Saveza'', ističe Vrbanović u svojem dopisu.

Udruga Naš Hajduk je, kao što je već poznato, pokrenula inicijativu promjene zakona.
''Radi se o odnosu saveza i FIFA-e i mi na to ne možemo utjecati nikako. Ponovit ću, ono što smatram da je stvarno smiješno - da dvije udruge građana konzultiraju o tome i žale se jedna drugoj hoće li samostalna država u 21. stoljeću donositi zakone!'' kaže Ivan Rilov iz udruge Naš Hajduk.

Zastupnik HNS-a Srđan Đurković skupljao je potpise zastupnika za promjenu zakona po hitnoj proceduri.
''Mi samo dajemo okvire na koje bi bilo transparentnije i financijski i pravednije po pitanju različitih načina izbora mogućnosti izbora u Hrvatskoj da hrvatski građani bolje žive, da imaju sve informacije i da imaju jednu konkurentnost u sport što je bitno danas'', kaže Đurković.

Ante Kulušić, dopredsjednik Izvršnog odbora HNS-a i saborski zastupnik HDZ-a, komentira:
''Ja sam uvjeren da se taj zakon neće donijet jer kad dođe na raspravu i ka se vidi način na koji se želi donijeti taj zakon, da svi koji su ga potpisivali nisu znali što potpisuju i da taj zakon neće proći.''
Iako otrcana, rečenica ''vrijeme će pokazati'' najprikladniji je završetak ovog priloga.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider