Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Pomoć velikog brata'

VIDEO Hajduk na iskušenju kod Vinogradara, Rijeka čeka 'Real Madrida'

Nogometaše Hajduka i Rijeke sutra očekuju prve utakmice u nastavku sezone nakon odgode njihove međusobne utakmice za vikend.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu četvrtfinala Kupa Hajduk će gostovati kod četvrtoligaške senzacije Vinogradara, dok će Riječani na Kantridi dočekati Lokomotivu. Hajduk s novim trenerom, a Rijeka s gotovo novom momčadi. Promjene na vidiku i u Osijeku.

Prošlo je gotovo tjedan dana od Tudorovog odlaska, Hajduk još nema dugotrajno rješenje za trenera, a već slijedi gostovanje u Mladini pored Jastrebarskog. Vinogradar je četvrtoligaš sklon izbacivanju prvoligaša. Hajduk se dvaput provukao, tek nakon produžetaka.

"To je jedna statistika, sve zavisi u kakvom je stanju bila tada ekipa Vinogradara, međutim mi idemo bez kalkulacija. Ja ne trebam govoriti, rekao bih sve krivo kad bih rekao da Hajduk nije jedan veliki favorit u tom srazu", kaže trener Hajduka Hari Vukas.

Sada imaju i uzvrat u rukavu, ali Vukas želi pobijediti. Jer možda će mu to biti i jedina utakmica na klupi Hajduka.

Kek: Lokomotiva je opet dobila pomoć od 'velikog brata'

U Rijeci su se ovih dana više brinuli oko vremenskih uvjeta i stanja travnjaka. Koji je sada spreman, no je li i momčad? Otišao je velik broj važnih igrača, a prinove tek treba uigrati. I zato Matjažu Keku nije lako.

"Poslije 4,5 treninga teško da možeš imat neku određen sliku. Znači: gradilište, kako sam rekao", kaže trener Rijeke.
U takvom stanju, naglašava Kek, Lokomotiva se dočekuje kao Real Madrid.

"Možda najnezgodniji protivnik koji nam dolazi u sada tom stanju u kakvom jesmo. Lokomotiva je uigrana, vrlo opasna, vrlo motivirana, okomita. Dobila opet pomoć od veliko brata, ali vidjet ćemo sve skupa. Treba puno, puno pameti i mudrosti i ulaska u tu tekmu gdje, kao što sam sam rekao, ne znamo sami gdje smo."

A u Slavoniji već prva smjena trenera. Nakon što je pripremao momčad cijelu zimu, Tomislav Rukavina na izlaznim je vratima već nakon prve utakmice u nastavku sezone. Pitanje je koliko tu ima logike. Osijek sada pregovara s Ivom Šuškom. Uskoro ćemo saznati vraća li se u Gradski vrt
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider