Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katastrofa za kraj

VIDEO Gerrard zabio na oproštaju, Liverpool primio ŠEST komada!

Poglavlje dugačko 17 godina zatvoreno je u jednoj velikoj karijeri...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Steven Gerrard odigrao je zadnju utakmicu za Liverpool, barem zasada, jer postoji mogućnost da ga novi klub, Los Angeles Galaxy, vrati na Anfield na posudbu.

U zadnjem kolu Stoke City je ugostio Liverpool i raspištoljio se u prvom poluvremenu i između 22. i 45. minute kada su utrpali nevjerojatnih pet komada Redsima. Ipak, da sramota ne bude potpuna pobrinuo se sam Gerrard u 70. minuti postigavši oproštajni i počasni gol. Do kraja je obrana gostiju još jednom kapitulirala te je završilo ponižavajućih 6:1.

Cijelu svoju profesionalnu karijeru Gerrard je ostao vjeran Liverpoolu, klubu za kojeg je navijao od djetinjstva.

Uzeo sve osim titule koju je najviše želio

Debitirao je još 1998., a s ovim današnjim nastupom skupio je ukupno 707 utakmica u svim natjecanjima i 184 gola (502 u Premierligi i 119 golova).

Najveća želja - da s Liverpoolom postane prvak Engleske - ostala mu je neispunjena, ali od ostalih trofeja uzeo je praktički sve: Ligu prvaka 2005., Kup Uefa 2001., FA kup 2001. i 2006., Liga kup 2001., 2003. i 2012. godine.

Pokupio je i pregršt individualnih nagrada. Osam je puta uvršten u najbolju momčad sezone Premierlige, proglašen je za najboljeg igrača mitskog finala Lige prvaka 2005., a iste je godine u konkurenciji za Zlatnu loptu završio na trećem mjestu, iza Ronaldinha i Franka Lamparda.


Gerrard goal | Stoke City 5-1 Liverpool 24/05/2015 by brilche

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider