Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Dobro sam sve isplanirao"

VIDEO Prva reakcija Šukera nakon što je ostvario povijesni uspjeh

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, postao je član Izvršnog odbora UEFA-e...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na kongresu krovne Europske nogometne organizacije (UEFA), koji se održava u Beču, odabrano je sedam novih članova Izvršnog odbora, a po prvi put u povijesti u nogometnoj vladi UEFA-e sjedit će jedan Hrvat. Za sedam mjesta kandidiralo je 12 imena, a Šuker je uspješno lobirao po europskim nogometnim savezima posljednjih mjeseci.

"Dobro sam sve isplanirao. Zato sam i rekao nekoliko dana ranije da sam dobro obavio svoj posao. Nisam bio siguran da ću proći odmah u prvom krugu, ali da sam očekivao više od 28 zemalja to jesam. Nitko se ne treba radovati prije nego sudac odsvira kraj. Prekrasan je osjećaj i drago mi je da su ljudi koji rade u nogometu prepoznali naš rad. Zahvalan sam i predsjedniku UEFA-e te mu želim čestitati na novom mandatu", rekao je Šuker u razgovoru za medije.

Šuker je u prvom krugu izabran u to najviše tijelo UEFA-e s 34 glasa zemalja članica UEFA-e (54). Njegov će mandat u Izvršnom odboru trajati četiri godine. Šuker je prvi Hrvat u Izvršnom odboru UEFA-e, tijelu koje odlučuje o svim ključnim pitanjima europskog nogometa.

Šuker je tako postao četvrti bivši nogometaš u Izvršnom odboru, pridruživši se predsjedniku Platiniju (Francuska), Angelu Mariji Villaru (Španjolska) i Borislavu Mihajlovu (Bugarska).

Novi četverogodišnji mandat na čelu UEFE dobio je Micel Platini, što je očekivano jer nije imao protu-kandidata za tu funkciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider