Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nedostaje svima

VIDEO Emotivna poruka Adria Vilanove na obljetnicu smrti svog oca Tita

Prošla je točno godina dana otkako je prerano ovaj svijet napustio španjolski nogometni trener Tito Vilanova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njegov sin Adria Vilanova podsjetio je na Facebooku da je ove subote obljetnica smrti sjajnog trenerskog stručnjaka i još bolje osobe - Tita Vilanove.

"Godina dana bez tebe tata", napisao je kratko, ali emotivno 18-godišnji sin.

 

One year without you dad :(

Posted by Adria Vilanova on Saturday, April 25, 2015

Bivši trener Barcelone preminuo je 25. travnja 2014. godine nakon duge borbe s rakom grla. Nakon što je četiri godine bio pomoćnik Pepu Guardioli u Barceloni, Vilanova je u svojoj jedinoj sezoni kao glavni trener katalonskog kluba osvojio naslov španjolskog prvaka, te je s momčadi osvojio rekordnih 100 bodova na koncu sezone, 15 više od prvog pratitelja Real Madrida.

Vilanova se više od dvije godine borio s tumorom parotidne žlijezde. U srpnju 2013. godine je zbog komplikacija zdravstvenog stanja napustio klupu Barcelone na kojoj ga je naslijedio Gerardo Martino. Sljedećih se nekoliko mjeseci malo znalo o Vilanovinom stanju, a onda se krajem travnja u španjolske medije probila informacija da je primljen u bolnicu Quiron zbog želučanih komplikacija. Predvečer mu se stanje značajno pogoršalo tako da je podvrgnut hitnoj operaciji.

Iako su prve informacije govorile da je zahvat bio uspješan i da je Vilanovino stanje stabilno, u petak poslijepodne je bivši trener katalonskog diva izgubio borbu za život.

Igračku je karijeru Vilanova počeo u Barceloninoj nogometnoj akademiji, a kasnije je, između ostaloga, bio član Celte, Mallorce i Elchea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider