Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dva u 15 minuta

VIDEO Eduardo zabio za Šahtar nekoliko sekundi nakon ulaska u igru!

Nogometaši Šahtara svladali su na gostovanju u Luhansku domaću Zorju s čak 7-1 (1-0) u prvoj utakmici 12. kola ukrajinskog prvenstva, a bivši hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva bio je dvostruki strijelac...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šahtar je na poluvremenu vodio samo 1-0 pogotkom Freda (39), ali u drugom poluvremenu uslijedila je prava golijada koju je u 47. minuti započeo Stepanenko pogotkom za 2-0. Na 3-0 povisio je Teixeira (58). Kamenjuka je iz kaznenog udarca smanjio na 1-3 u 66. minuti, a u 70. je Teixeira svojim drugim golom povisio na 4-1.

Tada u 75. minuti u igru ulazi Eduardo da Silva i svega nekoliko sekundi kasnije, prije nego li je Gladki, kojeg je zamijenio, stigao sjesti na klupu za pričuvne igrače, povisuje vodstvo Šahtara na 5-1. Eduardo je u 86. minuti ponovno strijelac za vodstvo gostiju 6-1, a Stepanenko svojim drugim pogotkom postavlja konačnih 7-1 u četvrtoj minuti sučevog vremena.

Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu.

Šahtaru je ovo bila deseta prvenstvena pobjeda te s 31 bodom iz 12 utakmica momčad iz Donjecka zauzima prvo mjesto. Drugi je kijevski Dinamo s 28 bodova i utakmicom manje. Treći je Dnjipro s 23 boda iz 11 utakmica, a Zorja je unatoč prvom domaćem porazu četvrta s 22 boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider