Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Čemu to?

VIDEO: Njih dvojica su dokaz kako zbog glupih poteza ispašta cijela momčad

Nedjeljni program Premiershipa obilježila su dva isključenja (Smalling, Benteke) koja su bitno usmjerila tijek utakmice i definirala konačni ishod. Usput, oba crvena kartona su nepotrebno i neinteligentno zarađena, baš onako da treneri od jada čupaju kosu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slučaj 1 – Chris Smalling

Manchester United je teško živio na Ettihadu i dok ih je bilo 11 protiv 11, a onda se Smalling pobrinuo da Cityjevi navijači imaju ugodno popodne. Kad igraš u zadnjoj liniji, pogotovo protiv igrača kakve ima Manchester City, onda jako paziš da ne zaradiš žuti karton koji te ograniči, optereti, sputa. Pogotovo da ga ne zaradiš olako.

To izgleda nitko nije rekao Unitedovom braniču jer je preočito i prilično nepotrebno ometao ispucavanje vratara Harta. Izgledalo je kao da se igra 90-ta minuta, kao da United vodi 3:0 i Smalling se želi „očistiti“ od kartona. Na Unitedovu žalost bilo je tada 0:0 i tek 31. minuta. Osam minuta poslije, Smalling je bio prisiljen „poderati“ Milnera, opravdani drugi žuti i zbogom ambicije Manchester Uniteda. Aguero je poslije potvrdio (gotovo) neumitno.

Slučaj 2 – Christian Benteke

Aston Villa je u groznoj seriji od pet poraza zaredom, a da pri tome nije postigla nijedan gol (gol razlika u zadnjih pet je 0:13). Dolazi im nezgodni Tottenham, ali utakmica krene tako da Villa zabije i da, iako su Spursi bolji, drži to vodstvo do ulaska u završnu fazu. A onda Benteke, na sredini terena, nakon jednog duela u koji su i on i protivnik ušli bez pardona, diže ruku prema licu Ryana Masona.

Nije bilo udarca, možda ni intenzivnog odgurivanja, ali je ruka prema licu okarakterizirana kao nasrtaj i belgijski napadač poslan je pod tuš. Možda malo prestrogo, ali sudac će to bez problema moći obraniti. Tottenham je do kraja zabio dva gola i pobijedio, Villa upisala šestu izgubljenu zaredom.

Tako bezvezni crveni karton, iskaz potpune neodgovornosti i nepoštovanja suigrača i situacije u kojoj je klub. Primjereno bi bilo da u svlačionici dođu suigrači i kažu Bentekeu: Pa dobro Christiane, zašto smo se mi „ubijali“ od trke devedeset minuta...?

Naravno, teško je uvijek biti posve racionalan pod teškim fizičkim i emocionalnim naporom. Postoje i igrači koji su „nakrivo nasađeni“: poznata je Mourinhova priča o Balotelliju kojega je svih 15 minuta stanke između dva poluvremena uvjeravao da ni pod koju cijenu ne smije dobiti drugi žuti, a on ga je zaradio skoro čim se krenulo s centra...

Ali, ispadi Smallinga i Bentekea su, kao i Balotellijev, malo preko granice zdravog razuma. Ono, da ih treba barem malo biti stid kad sljedećeg tjedna dođu po svoju plaću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider