Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ulog je ogroman

Dinamo pred utakmicom sezone: I remi bi bio kao najslađa pobjeda

Nogometaši Dinama u utorak protiv Skenderbeua igraju najvažniju utakmicu sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbacivanje albanskog prvaka Modrima donosi plasman u Ligu prvaka, a kako u dvoboj odluke ulaze s prednošću od 2:1 iz prvog susreta, u modrom taboru vjeruju da će se nakon tri godine vratiti među europsku elitu.

Trener Dinama Zoran Mamić i jedini igrač na popisu Nike Kovača Marko Pjaca u očekivano su optimističnom gardu nastupili pred medijima dan uoči utakmice sezone hrvatskog prvaka.

"S nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu. Veliki dan za nas, za hrvatski nogomet i vjerujem da ćemo na terenu potvrditi dobar rezultat iz prve utakmice, da ćemo u sutrašnjih 90 minuta pokazati da smo kvalitetnija i bolja momčad, da ćemo to kapitalizirati s pobjedom i da ćemo se plasirati", poželio je Mamić.

"Sutra nas čeka možda najvažnija utakmica ove sezone. Imamo odličan rezultat iz prve utakmice, na njima će biti pritisak, oni će morat ganjati taj rezultat. Nadam se dobroj igri i popunjenom stadionu i našoj pobjedi, naravno", kaže Pjaca, najbolji igrač Dinama ove sezone.

Mamić: Mi praktički živimo od europskih prihoda

U utakmici protiv Istre Mamić je odmorio dobar dio prvotimaca, tako da će u okršaj s albanskim prvakom ući svježi i spremni. Ulog je ogroman, jer Dinamu se nakon tri godine otvara mogućnost da ponovno zaigra u glamuroznoj Ligi prvaka, te pritom inkasira čak 12 milijuna eura.

"Sigurno da znači jako puno. To znači i za puno veće i bogatije klubove nego što je Dinamo, a kamoli za nas koji živimo praktički od tih prihoda", priznaje Mamić.

A da mogu do Lige prvaka, usprkos ozbiljnog minusa iz prve utakmice, vjeruju i u redovima albanskog prvaka.

"Mi ćemo se potruditi da napravimo iznenađenje. Šanse za našu ekipu postoje i dat ćemo sve od sebe da ih i iskoristimo", rekao je Mirel Josa, trener Skenderbeua.

Maksimirski dvoboji protiv Fole Esch i Moldea, te glavnih konkurenata u HNL-u Hajduka i Rijeke završeni su remijima. Ti ishodi navijače nisu pretjerano usrećili, no nema sumnje da bi eventualni sutrašnji remi u Maksimiru bio proslavljen kao najslađa pobjeda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider