Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fabregas asistirao

VIDEO Diego Costa zabio prvijenac, Delač na golu Chelseaja

Diego Costa postigao je prvijenac u dresu londonskog nogometnog kluba Chelseaja, koji je kao gost slavio s 2-1 kod ljubljanske Olimpije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na vratima Chelseaja je, zanimljivo, od prve minute stajao Matej Delač, no nije mogao ništa u 40. minuti kada je Nik Kapun sjajnim pogotkom doveo domaćina u vodstvo. Kapun je gotovo neometan ušao u kazneni prostor, malo s desne strane, a onda gromovito opalio u gornji desni kut Delačeva gola. Hrvatski vratar je samo pogledom ispratio loptu, a utakmicu je napustio na poluvremenu.

S iznenađujućih se 1-0 u korist domaćina otišlo na predah, a onda je portugalski menadžer Jose Mourinho u nastavku uveo dodatne koje su pojačale pritisak na Ljubljančane.

Najprije je u 56. minuti Diego Costa, koji je započeo utakmicu od prve minute, zabio za 1-1, nakon što ga je prizemnom loptom u prazan prostor proigrao Cesc Fabregas. Diego Costa je ušao u kazneni prostor i onda neobranjivo tukao u desnu stranu domaćih vratiju.

Kurt Zouma je osam minuta kasnije postigao pobjednički pogodak, nakon što je domaći vratar samo odbio slabašan udarac Fernanda Torresa, ali ravno na noge francuskog nogometaša.

Spomenimo i da je još jedan nogometni velikan igrao prijateljsku utakmicu u praktički isto vrijeme, a riječ je o Borussiji Dortmund. Momčad Jürgena Kloppa gostovala je kod Essena i slavila s uvjerljivih 5-1. Sve se bitno dogodilo u prvih 30 minuta, jer je u istih Borussija postigla sve svoje pogotke.

Pierre-Emerick Aubameyang postigao je prva dva gola za dortmundsku momčad, a potom su redom zabijali Neven Subotić, Henrih Mhitarjan i Ciro Immobile.

Počasni pogodak za domaćina postigao je Cebio Soukou u 39. minuti prvog dijela. U nastavku, zanimljivo, nije pao nijedan pogodak.

 

Prijateljske:
Olimpija Ljubljana – Chelsea 1-2 (Kapun 40 / Diego Costa 56, Zouma 64)
Essen – Borussia Dortmund 1-5 (Soukou 39 / Aubameyang 8, 10, Subotić 22, Mhitarjan 25, Immobile 30)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider