Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'na sve smo bili spremni'

VIDEO Lovren otkrio 'recept' Liverpoolovog 'gaženja' Cityja

Liverpool je upisao impresivnu gostujuću 4:1 pobjedu kod aktualnog viceprvaka Manchester Cityja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je u sklopu 13. kola engleske Premierlige slavio na gostovanju kod Manchester Cityja s 4:1, a svoj obol vrijednoj pobjedi dao je i hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren. On je, nakon što se oporavio od ozljede, dobio priliku u izostanku Mamadou Sakha (ozljeda), te ju je iskoristio na najbolji mogući način. Jedini pogodak koji je Liverpool primio dogodio se nakon velike pogreške Martina Škrtela koji je predao loptu domaćim nogometašima.

Lovren je nakon utakmice nahvalio menadžera Jürgena Kloppa, koji mu je vratio vjeru u vlastite mogućnosti, te u istu stvar uvjerio cijelu svlačionicu.

"Znali smo kako će igrati i imali smo savršeni plan. Nismo htjeli samo čekati u obrani i koncentrirati se na kontranapade, već smo ih napali visoko na njihovoj polovici", rekao je oduševljeni Lovren.

"Postigli smo četiri pogotka, a mogli smo još barem tri. Kakva utakmica! Bilo je vrlo intenzivno. Non stop jurnjava gore, dolje, gore, dolje. Što se promijenilo? Radimo daleko napornije. Na treninzima trčimo više nego ikad prije i više od bilo koje druge momčadi u Premierligi. Klopp nam je u tome jako pomogao. Prvog dana nam je govorio da ima puno 'nevjernika' oko kluba, ali sve je to uspio promijeniti", tvrdi Lovren.

Otkako je stigao u Liverpool, Klopp je zabilježio samo jedan poraz u osam utakmica. Upisao je četiri pobjede (slavio kod Chelseaj i Cityja), tri remija i neočekivani poraz kod kuće protiv Crystal Palacea. Ono što je i više nego vidljivo na travnjaku je 'jurnjava' svih igrača tijekom utakmice koja stvara neprilike suparnicima u kreaciji prema naprijed, ali i obrani. Iako je evidentno podigao 'redse' svojim dolaskom, Klopp staje na loptu.

"Pitanje možemo li do Lige prvaka je na mjestu samo ako ćete me isto pitati i nakon što idući put izgubimo. Ne mogu obećati ulazak u Ligu prvaka, jer je to još jako daleko i još je puno napornog rada ispred nas. Ne mogu reći da smo dovoljno dobri da to ostvarimo. Ako želite možete to napisati", rekao je karizmatični Klopp.

Pred Liverpoolom su sada dvije domaće utakmice. U Europa ligi dočekuje Bordeaux, a potom u Premierligi Swansea City. Nakon toda slijede tri gostovanja kod Southamptona (Liga kup), Newcastlea (Premierliga) i Siona (Europa liga). Nakon 13 odigranih kola Liverpool je deveti statav Premierlige s 20 bodova, šest manje od četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi dogodine u Ligu prvaka.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider