Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mali je 'zvijer'

VIDEO Čudo od djeteta oduševilo Ancelottija: Igrat će u Ligi prvaka?!

Norveško čudo do djeteta, 16-godišnji Martin Odegaard debitirao je za Real Madrid postigavši dva gola u susretu protiv kineskog doprvaka Beijing Guoana i toliko oduševio Carla Ancelottija da ga je prijavio za nastavak Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Martin Odegaard je u siječnju potpisao za Real Madrid, a u svom prvom nastupu u dresu Kraljevskog kluba postigao je dva gola protiv Beijing Guoana (3:3). Bila je to zatvorena utakmica koju je Real organizirao samo kako bi testirao mladog norveškog veznjaka.

Bivši igrač Stromsgodseta je toliko oduševio trenera prve momčadi da ga je Ancelotti prijavio za nastavak Lige prvaka. Odegaard je dobio dres s brojem 21 i ukoliko će 18. veljače nastupiti protiv Schalkea u prvom susretu osmine finala postao bi najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka. Rekord sada drži Celestine Babayaro koji je 1994. nastupio za Anderlecht protiv Steaua sa 16 godina i 87 dana. Kada bi nastupio Odegaard bi oborio Babayarov rekord za 24 dana.

Odegaard je prošle godine postao najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao za norvešku reprezentaciju, a imao je nekoliko ponuda vodećih europskih klubova od kojih je na kraju izabrao onu Reala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider