Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Konkurencija Džeki...

VIDEO City doveo veliko pojačanje za napad: Istresli 36 milijuna eura!

Manchester City je iskrcao milijune za novog napadača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wilfried Bony potpisao je za Manchester City, potvrdio je aktualni prvak Engleske na društvenim mrežama.

Njegov dosadašnji klub Swansea na ime odštete dobit će 28 milijuna funti što je nešto više od 36 milijuna eura.

Napadač koji je nedavno (10. prosinca) proslavio 26. rođendan potpisao je ugovor na četiri i pol godine, do ljeta 2019.: "Sjajno se osjećam, velika mi je čast što sam potpisao za City, ali i veliki izazov je ispred mene", izjavio je Bony nakon što je transfer kompletiran.

Turbo-sezona u Nizozemskoj lansirala ga na Otok

Inače, Bony je na Otok stigao prije dvije i pol godine. Nakon sezone u kojoj je za Vitesse u Nizozemskoj zabio 31 gol u 30 utakmica i bio najbolji strijelac Eredivisie, Swansea je odlučio odriješiti kesu i njegov transfer do danas je ostao najveći u povijesti ovog kluba iz južnog Walesa.

Ta investicija pokazala se kao pun pogodak nakon što je Swansea u svim natjecanjima zabio 34 gola (u 70 utakmica), a 25 u Premierligi (u 56 nastupa).

Još neko vrijeme neće zaigrati za City

Budući da se prvi napadač Citya Sergio Aguero muči s ozljedama te da nije posve zadovoljan Edinom Džekom i Stevanom Jovetićem, Manuel Pellegrini je odlučio napad ojačati igračem iz Obale Bjelokosti.

Bony se neće odmah priključiti Manchester Cityu nego do daljnjeg ostaje na Afričkom kupu nacija gdje je Obala Bjelokosti jedan od favorita. Dođe li s Toureom, Gervinhom i ostalim sunarodnjacima do finala kontinentalnog prvenstva, novim suigračima priključit će se tek sredinom veljače (finale je na rasporedu 8. veljače).

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider