Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brugge slavio i u Turskoj

VIDEO Bilićev Bešiktaš bio 13 minuta u raju, a onda je uslijedio nokaut

Turski nogometni velikan Bešiktaš, kojeg vodi naš Slaven Bilić, ostao je bez plasmana u četvrtfinale Europa lige nakon što je u Istanbulu izgubio od Club Bruggea 1-3, nakon što su Belgijanci i u prvom susretu slavili 2-1...

Plasman u četvrtfinale izborili su i Fiorentina našeg Milana Badelja, Dynamo Kijev s Domagojem Vidom, Wolfsburg u čijim redovima igra Ivan Perišić, te Napoli, Sevilla i Zenit.

Bešiktaš je došao u vodstvo fanatastičnim pogotkom Ramona Motte u 48. minuti izazvavši euforiju pred 70.000 gledatelja na Ataturk stadionu. Brazilac je opalio iskosa s 30 metara ravno u gornji lijevi kut suparničkog gola. Bio je to rezultat koji je Bilića i društvo vodio dalje. No, Brugge se vratio u život 13 minuta kasnije kada je Tom De Sutter svladao Tolga Zengina.

Bešiktaš se tada u potpunosti otvorio, što su gostujući igrači kaznili kontrama. Prva im nije uspjela, no druga jest. Potpuni preokret dogodio se u 80. minuti, a strijelac je bio Bolingoli-Mbombo. U samoj završnici utakmice Bolingoli-Mbombo je zabio i treći gol za Brugge. U sudačkoj nadoknadi Bešiktaš je ostao s igračem manje nakon što je isključen Olcay Sahan. Osim što je izborio plasman u četvrtfinale, Brugge je produžio niz bez poraza u Europi ove godine na 14 utakmica ostvarivši 11 pobjeda i tri remija.

Sve golove s utakmice Bešiktaša i Club Bruggea možete vidjeti OVDJE.

Wolfsburg je plasman u četvrtfinale izborio s dvije pobjede protiv milanskog Intera. Nakon 3-1 iz prve utakmice, 'vukovi' su na San Siru slavili 2-1. Golove za njemačku momčad zabili su Daniel Caligiuri (24) i Niclas Bendtner (89), dok je strijelac za Inter bio Rodrigo Palacio (72).

Ivan Perišić je ušao u igru u 73. minuti umjesto strijelca Caligiurija, dok je Mateo Kovačić počeo utakmicu za Inter od prve minute no zamijenjen je u 55. minuti. Marcelo Brozović nema pravo nastupa jer je u Europa ligi igrao za Dinamo. Wolfsburg stigao do četvrtfinala prvi put nakon 2010. kada ih je u četvrtzavršnici zaustavio Fulham.

Branitelj naslova Sevilla je u španjolskom obračunu pobijedio Villarreal 2-1 potvrdivši tako pobjedu 3-1 iz prve utakmice. Strijelci za Sevilli bili su Vicente Iborra (69) i Denis Suarez (83), a za goste Giovani dos Santos (74). Villarreal je od 77. minute igrao bez isključenog Baillyja.

Torino je pobijedio Zenit 1-0, no ruski sastav ide dalje jer je u prvom susretu slavio 2-0. Gol za Torino zabio je Kamil Glik (90).

Rezultati uzvratnih susreta osmine finala Europa lige (dalje idu klubovi označeni zvjezdicom*):

Dinamo Moskva - Napoli* 0-0 (prva utakmica 1-3)

AS Roma - Fiorentina* 0-3 (Rodriguez 6pen, Alonso 18, Basanta 22). CK: Ljajić (Roma, 87) - (1-1).

Dynamo Kijev* - Everton 5-2 (Jarmolenko 21, Teodorczyk 35, Veloso 37, Gusev 56, Antunes 76/Lukaku 29, Jagielka 82) - (1-2)

Bešiktaš Istanbul - Club Brugge* 1-3 (Motta 48/De Sutter 61, Mbombo 80, 90). CK: Sahan (Beš, 90) - (1-2)

Torino - Zenit St. Peterburg* 1-0 (Glik 90) - (0-2)

Inter Milano - VfL Wolfsburg* 1-2 (Palacio 72/Caligiuri 24,Bendtner 89) - (1-3)

Sevilla* - Villarreal 2-1 (Iborra 69, Suarez 83/Dos Santos 73). CK: Bailly (Vil, 77) - (3-1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider