Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bavarci nezadrživi

VIDEO Bayernu veliki derbi: Lewandowski srušio 'svoju' Borussiju u Dortmundu

U najzanimljivijem susretu 27. kola njemačkog nogometnog prvenstva vodeći Bayern je kao gost svladao Borussiju iz Dortmunda sa 1-0 (1-0), a strijelac jedinog gola bio je bivši igrač Borussije Robert Lewandowski u 36. minuti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovom pobjedom Bayern se vratio na 10 bodova prednosti u odnosu na drugi Wolfsburg, ima 67 bodova, a Wolfsburg, koji je ranije u subotu sa 3-1 (1-1) nadigrao Stuttgart, 57. Borussia je 10. sa 33 boda.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić u novoj je pobjedi 'vukova' sudjelovao od 61. minute. Wolfsburg je poveo golom Ricarda Rodrigueza (41-11m), no odmah potom Harnik (44) je uspio poravnati. No, Rodriguez (65) je sredinom drugog poluvremena pogodio za novo vodstvo Wolfsburga, a pobjedu je potvrdio Schürrle (76). Wolfsburg sada ima sedam bodova više od treće Borussije iz Moenchengladbacha. Stuttgart je ostao na 23 boda, odnosno dva manje od 16. Hamburger SV-a koji drži mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak u ligi.

Tin Jedvaj igrao je do 66. minute u visokoj 4-0 (1-0) domaćoj pbojedi Bayera iz Leverkusena protiv Hamburger SV-a za koji je Ivica Olić odigrao svih 90 minuta. Dvostruki strijelci za "apotekare" bili su Castro (7, 63) i Kiessling (44, 56). Bayer je četvrti na ljestvici sa 48 bodova, dok je HSV 16. sa 25, samo jednim više uz utakmicu više od 17. Paderborna koji se nalazi u zoni ispadanja.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider