Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Dolazi li na 'popravni'?

VIDEO Barcina prva želja: Zabio kao Ronaldo, a više od Messija i Neymara!

U zimskom prijelaznom roku Barcelona će proširiti konkurenciju u napadačkom dijelu momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Pedro prešao u Chelsea krajem prijelaznog roka, Barcelona nije uspjela dovesti zamjenu. Potpisali su Katalonci još i ranije Ardu Turana, ali on će tek s prvim danom nove godine moći igrati za njih zbog FIFA-ine zabrane, a osim toga Luis Enrique na dolasku Turčina je inzistirao zbog kreacije u sredini terena.

Fantastični MSN trio Messi-Suarez-Neymar bit će prva Enriqueova opcija za napad kad god budu spremni, ali trener Barce želi uz njih imati još jednog igrača koji će svakog od njih moći barem približno uspješno zamijeniti.

Prva želja je Nolito, krilni napadač Celte Vigo koji je trenutno prvi strijelac Primere, zajedno s Karim Benzemom i Cristianom Ronaldom. Zabili su po pet komada u dosadašnjih pet kola, ali naravno da je Nolitov učinak vrijedniji jer igra u manjem klubu. Zanimljivo je kako su Barcini prvi strijelci Neymar i Messi s po tri pogotka.

Tko je uopće Nolito i zašto Luis Enrique inzistira na njegovom dolasku?

Punog imena Manuel Agudo Duran, Nolito je rođen 15. listopada 1986. Zbog činjenice da će uskoro proslaviti 29. rođendan ne može ga nitko uvrstiti među talente odnosno igrače od kojih se očekuju velike stvari u budućnosti, ali nesporno je da Nolitova karijera već nekoliko godina ide isključivo uzlaznom putanjom i da je u bilježnicama mnogih skauta.

Posljednju godinu juniorskog staža Nolito je odradio u Valenciji koja nije željela potpisati ugovor s njim i morao je ići zaobilaznim, težim putem. Sanluqueno i Ecija Balompie niželigaški su klubovi u kojima su ga zapazili skauti Barcelone i s 22 godine stigao je na Camp Nou, u B momčad gdje je trebao biti na oku treneru Guardioli i pokušati se izboriti za veću minutažu u prvoj ekipi. Uspio je skupiti tek pet nastupa, pritom je zabio jedan gol i upisao jednu asistenciju da bi onda napravio jedan iznimno hrabar potez kojim je pokazao da mu samopouzdanja ne nedostaje.

U proljeće 2011. odbio je potpisati profesionalni ugovor kojeg mu je Barcelona ponudila. Benfica je bila njegov izbor, potpisao je na pet godina, a zadržao se dvije. U godinu i pol zabio je 16 golova, imao i 12 asistencija, da bi ga Benfica prekrižila iz planova za budućnost i poslala u siječnju 2013. na posudbu u Granadu gdje je u 17 nastupa imao po tri gola i asistencije.

Pitanje je samo želi li Barca platiti 18 milijuna eura

Priliku je nanjušio Luis Enrique i za samo dva i pol milijuna eura doveo ga u Vigo. Naime, sadašnji trener Barcelone upravo je u ljeto 2013. preuzeo Celtu i znao je da neće pogriješiti s Nolitom jer ga je prethodno vodio u Barceloni B. U Celti su surađivali samo jednu sezonu (2013./2014.) u kojoj je Nolito s 14 golova bio prvi strijelac kluba, a u Primeri su završili na devetom mjestu. Enrique je dobio poziv Barce s kojom je u prvoj sezoni osvojio Primeru, Kup kralja i Ligu prvaka te bi sad volio dovesti Nolita.

Problem je u klauzuli koju ima u ugovoru sa Celtom - radi se o iznosu od 18 milijuna eura koliko će novi klub morati platili ukoliko ga poželi dovesti. Barceloni to nije veliki novac i ako Enrique bude dovoljno uporan u razgovorima s klupskim čelnicima, Nolito bi na zimu mogao stići na popravni u Kataloniju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider