Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesne brojke Katalonaca

VIDEO Barcelonin napadački trojac uništio Realov u 2015. godini

Završnicu 2014. godine obilježio je u potpunosti Real Madrid, no nakon 4. siječnja i poraza kod Real Sociedada (0:1) u Španjolskoj svi samo pričaju o Barceloni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Činilo se da će Real Madrid pobjeći u utrci za naslovom prvaka Barceloni i Atletico Madridu na početku 2015. godine, no poslije poraza od Valencije (1:2) gotovo sve je za Kraljevski klub krenulo nizbrdo.

Znakovi odlične, odnosno slabe forme, najvidljiviji su u napadima Barcelone i Reala. Od početka 2015. godine Barcelonin trojac Luis Suarez, Lionel Messi i Neymar postigao je 24 pogotka i upisao 18 asistencija. S druge strane Realov trojac Cristiano Ronaldo, Karim Benzema i Gareth Bale upisao je mizernih 10 pogodaka i šest asistencija.

Realov trojac bio je daleko ispred Barceloninog u završnici 2014. godine, no to se sve preokrenulo u samo mjesec i pol dana nove godine. Gledajući cijelu sezonu (u svim natjecanjima) Realov trojac postigao je 67 pogodaka i podijelio 39 asistencija, dok je Barcelonin zabio 63 gola i upisao 39 asistencija.

Messi, Neymar i njihovo partnerstvo u napadu postali su savršenstvo u 2015. godini. Barcelona je slavila u 10 uzastopnih utakmica, a dvojac je od 37 pogodaka postigao 21! Messi je zabio 11 i podijelio devet asistencija, dok je Neymar upisao 10 golova i tri asistencije. Suarez je pridodao tri gola i šest asistencija u 2015.

Real je u ovoj godini u devet utakmica upisao pet pobjeda, tri poraza i jedan remi. Pritom je postigao 19 golova i primio čak 14. U 2015. godini Benzema je postigao tri i asistirao za isto toliko golova, a Bale je upisao tri, te asistirao za dva gola.

Najveća briga za navijače Reala je forma Cristiana Ronalda. Portugalac je u cijeloj sezoni (u svim natjecanjima) dosada postigao 36 pogodaka i podijelio 17 asistencija, međutim u mjesec i pol dana ove godine Ronaldo je na učinku od četiri gola i jedne asistencije!

Nakon 22 odigrana kola Real Madrid je i dalje vodeći sastav Primere s 54 boda, no Barcelona sada zaostaje samo jedan bod, a gradski rival Atletico, koji je u posljednjem kolu nanio Realu jedan od najtežih poraza u klupskoj povijesti (4:0), kasni četiri boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider