Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad nitko prije njih

VIDEO: Barcelona slavljem u Madridu ušla u povijest!

Nogometaši Barcelone zadržali su čelnu poziciju u španjolskom prvenstvu nakon pobjede kod Rayo Vallecana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo nekoliko sati je Valencia bila prva momčad Primere. Razbili su Atletico i prestigli Barcelonu, no pobjeda Katalonaca u Madridu vratila ih je na vrh.

Leo Messi i Neymar bili su strijelci u Barcinoj 2:0 pobjedi kod Rayo Vallecana. Trebalo im je samo dvije minute (35, 36) da riješe utakmicu, a asistirali su im Pique i Munir.

Ivan Rakitić nije zaigrao od prve minute po prvi puta od početka prvenstva. Luis Enrique odlučio mu je dati odmor, a na njegovom mjestu u vezi zaigrao je Xavi. Hrvatski veznjak ipak je ušao u 69. minuti umjesto Andresa Inieste.

Barca i Bravo ušli u povijest

Barcelona ima 19 bodova poslije sedam kola, a Valencia ih prati s dva boda manje.

Zanimljivo, Barca još uvijek nije primila niti jedan jedini pogodak u prvenstvu, a gol razlika im je 19:0. Postali su tako prvi klub u povijesti Primere koji nije primio gol u prvih sedam kola!

Rekorder je i Barcin vratar Claudio Bravo koji je postavi novi rekord Primere u minutama bez primljenog gola na startu sezone. Čileanac, koji je ovoga ljeta stigao na Camp Nou iz Real Sociedada, nije primio gol 630 minuta. Dosadašnji rekord držao je Pedro Maria Artola koji je 1977. na vratima Barcelone otvorio sezonu bez primljenog gola 560 minuta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider