Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitiću 90 minuta

VIDEO Barcelona se iskalila na Elcheu, Nou Campom se orilo 'Leo, Leo'

U prvoj utakmici osmine finala španjolskog Kupa kralja Barcelona se na Nou Campu lako obračunala sa slabašnim Elcheom, slavivši na kraju s čak 5-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je minulog vikenda pretrpjela minimalni poraz u prvenstvu kod Real Sociedada autogolom Jordija Albe, koji se donekle iskupio jednim pogotkom na večerašnjoj utakmici. Alba je bio strijelac u 56. minuti utakmice, nakon prekrasnog proigravanja Lionela Messija.

Trener Luis Enrique nije želio ništa prepuštati slučaju u ovoj utakmici (nakon što je u San Sebastianu ostavio Messija i Neymara na klupi u prvom poluvremenu), te je na travnjak poslao svoje najjače snage.

Prvih 35 minuta Barcelona se dosta mučila, čuo se i pokoji zvižduk, a onda se otvorila 'pipa'. Luis Suarez je proigrao Neymara nakon što je Ivan Rakitić oduzeo jednu loptu u blizini gostujućeg šesnaesterca, a brazilski napadač nije to propustio kazniti.

Pet minuta kasnije zabija i urugvajski reprezentativac, nakon što se odlično riješio svog čuvara. Jordi Alba mu je gurnuo jednu okomitu loptu prema šesnaestercu, Suarez ju je propustio kroz noge i nakon munjevitog okreta pretrčao svog suparnika, te potom lako poentirao.

Novih pet minuta kasnije u strijelce se upisuje i Messi, nakon udarca s bijele točke. Jedanaesterac je sasvim zaslužbeno izborio Neymar.

Brazilac je još jednom bio strijelac tri minuta nakon pogotka Jordija Alba, a asistent mu je, po drugi put večeras, bio argentinski genijalac.

Ivan Rakitić dobio je svih 90 minuta na travnjaku od trenera, baš kao i Messi čiji je odnos s Enriqueom, kako prenose brojni svjetski mediji, dobrano narušen. Recimo i da je pred sami kraj utakmice Nou Campom odzvanjalo 'Leo, Leo', što je jasna poruka upravi kluba koga bi navijači radije zadržali ukoliko će se morati riješiti trenera ili najboljeg igrača u klupskoj povijesti.

Pogotke s ove utakmice možete pogledati OVDJE.

U drugoj utakmici Sevilla je slavila u gostima kod Granade s 2-1 i stekla veliku prednost pred uzvrat za sedam dana u Andaluziji.

Pogotke su za Sevillu dali Deulofeu (32) i Gameiro (53), dok je počasni zgoditak za domaćine dao Bangourra (90+2).

Rezultati prvih dvoboja osmine finala:

Barcelona - Elche 5-0

Granada CF - Sevilla 1-2

Almeria - Getafe 1-1

Valencia - Espanyol 2-1

Atletico Madrid - Real Madrid 2-0

Villarreal - Real Sociedad 1-0

Malaga - Levante 2-0

Celta Vigo - Athletic Bilbao 2-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider