Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Naša najbolja utakmica'

VIDEO Argentina šesticom u finale: Messi bez gola, ali u sjajnom izdanju!

Nogometna reprezentacija Argentine na impresivan se način plasirala u finale Copa Americe nakon što je u polufinalu deklasirala Paragvaj 6-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golove za Gaučose zabili su Marcos Rojo (15), Javier Pastore (27), Angel Di Maria (47, 53), Sergio Aguero (80) i Gonzalo Higuain (83), dok je strijelac za Paragvaj bio Lucas Barrios (43). Lionel Messi se ponovo nije upisao među strijelce, no bio je jedan od najboljih igrača utakmice.

"Bila je to naša najbolja utakmica na prvenstvu. Nismo zabijali jer nismo igrali dobro. No protiv Paragvaja se sve poklopilo. Bilo je odlično," kazao je Lionel Messi koji u dresu argentinske vrste iz igre nije zabio pogodak više od 900 minuta.

Argentina je na putu do polufinala u četiri susreta zabila samo četiri gola, no protiv Paragvaja momčad Gerarda Martina je 'eksplodirala'.

"Napokon smo odigrali kako treba. Sve je funkcioniralo i vidjeli ste kako je završilo," dodao je izbornik Gerardo Martino.

Argentina će u finalu igrati protiv Čilea koji je u ponedjeljak pobijedio Peru 2-1. Argentini će to biti 27. finale, a do sada je na Copi slavila 14 puta, dok je Čile u četiri dosadašnja finala upisao četiri poraza.

Finale je na rasporedu 4. srpnja u Santiagu, a dan ranije će Peru i Paragvaj u Concepcionu igrati za treće mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider