Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduševio na SP-u

VIDEO Sjajni vratar Dinama - mladić koji ima sve za veliku karijeru

Adrian Šemper velika je vratarska nada Dinama i jedan od najvećih talenta u nadolazećoj generaciji. No, ono što ga izdvaja od ostalih je stručni tim koji je okupio oko sebe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gol Dinamovih juniora od ove sezone čuva Adrian Šemper - jedan od najvećih bisera supertalentirane generacije Modrih koja je u Ligi prvaka pobijedila Arsenal, ali i U-17 reprezentacije koja je kvalitetno nastupila na Svjetskom prvenstvu u Čileu. U svega par mjeseci ostvario je čudesan uzlet u karijeri!

"Pa da, sanjao sam o tome, ali sam brzo shvatio da je sve to došlo radom i odricanjem, ali naravno, to je tek početak", kazao je Šemper u Dnevniku Nove TV.

Kako bi svoj talent pretvorio u veliku karijeru, Adrian je oko sebe okupio poseban tim stručnjaka. Osim trenera za fizičku spremu, ovaj 17-godišnjak od svoje plaće odvaja i za usluge psihologa, fizioterapeuta i nutricionista.

"Probam ulagati u sebe koliko god mogu."

Nije ti žao?

"Nije, naravno. Spreman sam se žrtvovati za nešto drugo. Za sad mi je samo to bitno."

Ne gubi vrijeme van nogometa

Adrianov zastupnik Darko Alegić pojasnio je cijeli projekt. Osnovni cilj je nadograditi kvalitetan napredak koji ostvaruje u Dinamu.

"Da se socijalizira na način da mu je sport u prvom planu, i to smo napravili, jer on je dnevno 3-4 sata u druženju s vrhunskim sportašima, sa profesionalnim tenisačima, s profesionalnim skijašima, i da ne gubi vrijeme van nogometa - u kafićima, je li, i tako dalje..."

Koliko je ta praksa u Hrvatskoj već zaživjela, i je li uopće?

"Pa nažalost, jako malo. U europskim klubovima to je normalno, jer akademije velikih klubova daju igračima ono što sam ja pokušao složiti za Adriana."

Dan isplaniran do maksimuma

Zbog svega, Adrianu je dan isplaniran do maksimuma, pa su noćni izlasci jako rijetki. Proslavio je sa suigračima pobjedu protiv Arsenala, ali...

"Prije toga nisam bio jedno 5-6 mjeseci."

Zašto?

"Samo sam fokusiran ono što je pred menom. Ne zanima me baš previše te stvari. Samo sam fokusiran na ono što radim i samo mi je to bitno."

Posvećenost i talent oduvijek su bili osnovni sastojci uspjeha. A Adrian i jednog i drugog, očigledno, ima na pretek...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider