Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Početak trenerske karijere

Veliki povratak: Steven Gerrard postaje menadžer i preuzima slavni klub?

Nakon Amerike vratio se u svoj rodni Liverpool gdje, po navodima britanskih medija, neće dugo ostati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Steven Gerrard trenutno radi u akademiji Liverpoola, a ujedno i je komentator na BT Sportu.

Dok uživa u svom matičnom klubu trenirajući generaciju U-18, dobio je, pišu britanski mediji, ponudu da postane menadžer Rangersa - kluba koji je 54 puta bio prvak Škotske, 33 puta osvojio Kup i 27 puta Liga kup, osvajača Kupa pobjednika kupova (1971.), finalista Kupa Uefa (2008.)...

Škotski velikan prije šest godina je zbog nagomilanih dugova izbačen u četvrtu ligu odakle se uspio vratiti u tamošnji Premiership, ali i dalje ne uspijeva ozbiljnije zaprijetiti najvećem rivalu Celticu koji će ove sezone po sedmi put zaredom biti prvak.

I ne samo to, već je Rangersima upitno i zadržavanje drugog mjesta (trećeplasirani Aberdeen ima isti broj bodova kao i oni dok Hibernian na četvrtoj poziciji zaostaje sami tri boda). S obzirom na to, na Ibroxu su odlučili razdrmati svlačionicu.

Traže dugoročno rješenje, a Gerrard se nećka

Trenutni menadžer Graeme Murty nije donio željeni iskorak nakon što je dobio povjerenje poslije otkaza Portugalcu Pedru Caixinhi pa čelnici Rangersa sad traže novo, dugoročno rješenje.

Prvi izbor im je legendarni veznjak Liverpoola, za kojeg žele da preuzme klupu po završetku ove sezone.

Cijeli posao zasad "koči" Gerrardovo nećkanje. Ikona Liverpoola nije sigurna jesu li upravo Rangers najbolji izbor za početak njegove trenerske seniorske karijere...

Zanimljivo, ako prihvati ponudu, Gerrard će se susretati u Old Firmu s Brendanom Rodgersom, čovjekom koji mu je bio trener u posljednje tri sezone u Liverpoolu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider