Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Veliki korak naprijed Dinama: 'Modri' još mogu do proljeća u Europi

Dinamo je opet nesretno izgubio od Olympiakosa, ali još tinja nada u proljeće u Europi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč porazu u Pireju Dinamo je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu u Ligi prvaka, a Eduardo se na najbolji mogući način iskupio za „kiks“ u Zagrebu.

Zoran Mamić: Kriterij suđenja je diskutabilan

Olympiakos slavio u završnici s igračem više: Pardo sam okrenuo Dinamo!

Obranio je jedanaesterac i sve što se moglo obraniti. Za prvi gol sigurno nije kriv, to se nije moglo braniti, Pivarić je trebao bolje zatvoriti dvostrukog strijelca i čovjeka odluke Kolumbijca Parda, a ni za drugi se ne može reći da je kriv. Taj gol ide na dušu obrani, čini se da su prije svih Musa pa i Taravel mogli bolje reagirati. Musa se postavio prilično loše, a onda je i Taravel zakasnio.

S portugalskim vratarom nikad se ne zna, jednu utakmicu brani sjajno, drugu primi neki pacerski gol, no večeras je bio siguran, mora se istaći da je stvarno dobro branio. Zoran Mamić je pogodio kada se ipak odlučio Ježinu ostaviti na klupi, a Portugalca opet staviti na vrata.

Dinamo može do boda u Londonu

Nisu se „modri“ uplašili vruće atmosfere na Karaiskakisu, odigrali su muški, hrabro, pružili su žestok otpor favoriziranom domaćinu. Nedostajalo je malo više snage za nešto više, posebice im je bilo teško kada je Pivarić isključen petnaestak minuta prije kraja utakmice.

Mislimo da nećemo pogriješiti ako kažemo da je Dinamo prema prikazanoj igri trebao puno bolje proći u ove dvije utakmice s Olympiakosom. Dinamo nije imao sreće, Fortuna je bila na strani Grka.

No, za prolivenim mlijekom ne isplati se plakati. Dinamo u sljedećem kolu gostuje u Londonu kod Arsenala i tamo zasigurno nije bez šansi. Arsenal će biti veliki favorit, ali Dinamo je pokazao da ima kvalitetu i da može parirati velikanima. „Modri“ su već odigrali tri odlične partije, zašto ne bi i četvrtu? Arsenal nije baš toliki „bauk“, može se igrati s „topnicima“, nisu oni na razini Bayerna. Možda i Fortuna odluči malo pomilovati Zagrepčane. Rijetko to radi, bio bi red da kuglica konačno stane i na Dinamov broj.

Ako Dinamo ne izgubi u Londonu, bit će dosta blizu proljeća u Europi. Dinamo u zadnjem kolu dočekuje neopterećeni Bayern, a Arsenal gostuje u Pireju. Zašto Olympiakos opet ne bi pobijedio „topnike“? Kako god završilo, Dinamo je napravio veliki korak naprijed ove sezone u Ligi prvaka, napredak je više nego očit. I zato palac gore već sada.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider