Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Danas već u Barci

Rakitić u suzama na oproštaju od Seville: 'Nisam znao da će biti ovako bolno'

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić bit će i službeno predstavljen kao novi član katalonskog diva Barcelone ovog utorka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić je prošloga tjedna okončao svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je Hrvatska zaustavljena u skupini A od strane Brazila i Meksika.

U Sevilli se oprostio do kluba i navijača koji ga obožavaju.

''Nikad nisam forsirao odlazak. Nisam mislio da će biti ovako bolan rastank. Ovo nije zbogom nego doviđenja'', tužan je bio dojučerašnji kapetan Seville te se uputio u Barcelonu.

Nakon press konferencije pozdravio se na stadionu s okupljenim navijačima koji su htjeli odati priznanje kapetanu.

Rakitić se u suzama zahvaljivao svima u klubu, od igrača, trenera, čelnika pa sve do navijača.

''Sevila je uvijek bila moj prvi izbor. Nikad me supruga nije vidjela kako plačem, ali nema veze. Odlučio sam ostati prošle godine i napraviti nešto veliko, što smo i uspjeli. No, odlučio sam se za iskorak u karijeri jer nogometni život je vrlo kratak. Želim se boriti za titule s Barcelonom i sada je savršena prilika za odlazak.''

U klubu su snimili pa Rakitiću pustili film o njegovom boravku u Andaluziji. To ga je slomilo...

''Stigao sam iz Njemačke kao dječak koji nije znao jezik. Odlazim kao odrastao čovjek, otac i kapetan. Drago mi je da sam stigao gotovo besplatno (1.5 milijuna eura), a klubu sam donio 20 milijuna.''

Utorak velik dan u Barceloni

Ovog ponedjeljka hrvatskog veznjaka očekuje tradicionalno fotografiranje ispred prostorija kluba, no potom u utorak za njega slijedi veliki dan. Tada će u ranim jutarnjim satima obaviti liječničke preglede u medicinskom centru Esportiva Ciutat de Sant Joan Despi, a potom će na stadionu Nou Campa doživjeti trenutak o kojem je sanjao cijeli svoj život.

Rakitić će biti predstavljen španjolskim medijima tako da će na travnjaku izvoditi nekoliko trikova s loptom, u Barceloninom dresu, a društvo će mu praviti supruga i kćerka. Nakon toga slijedi konferencija za novinare na kojoj će biti i njegov brat, ujedno i menadžer Dejan, te sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu će biti s Rakitićem danas i u utorak na potpisivanju ugovora, no neće biti i na konferenciji za novinare. Na pitanja će umjesto njega odgovarati spomenuti Zubizarreta.

Podsjetimo, Rakitić je u Barcelonu stigao iz Seville za 20 milijuna eura, te je potpisao vjernost do ljeta 2019. godine. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider