Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posebne riječi

Velike riječi Guardiole za našeg Srnu: Talisman kojeg je pratio u Hrvatskoj i Šahtaru

Uoči večerašnjeg okršaja Šahtar i Bayerna u osmini finala Lige prvaka, Darijo Srna je dobio velike pohvale od jednog od najboljih trenera svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istok Ukrajine je u plamenu, a Donjeck pod kontrolom proruskih separatista. Glavni brend tog rudarskog grada je nogometni klub Šahtar čiji je gazda Rinat Ahmetov stao na ukrajinsku stranu i odveo svoj klub u izbjeglištvo u Kijev.

No, Šahtar svoje utakmice igra još zapadnije, u Lvovu gdje večeras u Ligi prvaka gostuje Bayern. U ratom pogođenom Donjecku sigurno će pratiti svoj Šahtar, baš kao i Ukrajinci koji su morali napustiti svoj grad. Ahmetov šalje humanitarnu pomoć iako je na drugoj strani, a pridružio mu se i legendarni klupski kapetan Darijo Srna.

Upravo je hrvatski kapetan dobio pohvale uoči utakmice od Pepa Guardiole. Ne zbog svog humanitarnog rada, nego sposobnosti na terenu.

"Šahtar je vrhunska momčad, sa sjajnim Luizom Adrianom te izvrsnim Costom, Taisonom i Teixeirom, ali za Srnu imam samo posebne riječi. Često sam pratio njegove igre, i za Šahtar i za Hrvatsku", rekao je katalonski stručnjak i dodao:

"Darijo Srna svim bi klubovima na svijetu bio talisman.''

Kapetan Rudara emotivno proživljava ratno stanje u Ukrajini i često napominje kako igraju za napaćene ljude.

"Mi igramo za cijelu Ukrajinu, a s druge strane će nam stajati možda i najbolja europska momčad u ovom trenutku. Utakmica će zato biti vrlo važna, a iako je Bayern favorit, imam vjere u svoje suigrače, dodatno smo motivirani situacijom u kojoj se nalaze naši navijači", poručio je Srna.

Nadamo se kako će se ljudi s obje strane radovati zbog nogometa, kada već pate zbog rata…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider