Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve bolji i bolji

Velike pohvale za Halilovića iz Barcelone

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić (26) pohvalio je zalaganje svog mladog suigrača u Barceloni Alena Halilovića (18), koji je u četvetak priključen prvoj momčadi, te istaknuo da njegovo vrijeme tek dolazi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Dobro trenira, zalaže se i trener je zadovoljan", rekao je Ivan Rakitić za Hinu.

Trener Barcelone Luis Enrique priključio je Halilovića treninzima prve momčadi uoči nedjeljnog prvenstvenog gostovanja kod Athletica u Bilbau: "Halilović je mlad i za nastupe u prvoj momčadi ima vremena. Bitno je da nastavi dobro raditi jer njegovo vrijeme će tek doći", istaknuo je Rakitić.

Alen Halilović je prošlog vikenda zabio gol u gostujućoj pobjedi Barcelone B (4:1) nad Sabadellom, posljednjom momčadi druge španjolske lige. To mu je bio treći pogodak za drugu momčad Barcelone koja se nalazi na 15. mjestu druge lige koja broji 22 momčadi.

Rakitić je Haliloviću poput mentora iako zbog razlike u godinama i različitog rasporeda obveza ne provode puno vremena zajedno.

Halilović je prije sedam mjeseci došao iz Dinama za 2.2 milijuna eura, a njegova sadašnja tržišna vrijednost iznosi 6.5 milijuna eura prema Transfermarktu, njemačkoj internetskoj stranici za transfere nogometaša: "Još uvijek prolazi kroz razdoblje prilagodbe, a u Rakitiću traži podršku", rekla je Hini osoba iz Barcelone koja prati mladog hrvatskog igrača.

Halilović uči španjolski jezik, ali još ga ne govori tečno. Na svom instagram profilu, aplikaciji za dijeljenje fotografija, Halilović je uz fotografiju s Rakitićem na engleskom jeziku napisao: "Uvijek sa svojim bratom".

"Unatoč jezičnoj barijeri koja mu otežava zbližavanje sa suigračima počinje stjecati njihovo povjerenje", kaže izvor iz Barcelone.

Barcelona je puno uložila u njega, napominje izvor, te ga štiti puno više nego igrače njegovog uzrasta: "Rijetko se pojavljuje pred novinarima no kada je slobodan nešto reći izuzetno je kulturan i uljudan, štoviše šarmantan".

Halilović u Barceloni živi s roditeljima, klub nadgleda njegovo obrazovanje, kontrolira strogi režim prehrane baziran na proteinima, te mu je dodijelio osobnog trenera. Španjolski mediji već su ga prozvali 'novim Messijem' što bi mu moglo stvoriti pritisak. Ugovor ima do ljeta 2019.

"Klub ga namjerava u što kraćem roku pretvoriti u standardnog člana prve momčadi. U iduće dvije godine Barcelona neće niti slušati ponude za njega", kaže izvor.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider