Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'želim trofeje'

Velika prilika Dejana Lovrena: 'Spreman sam za hladnu i dobru zimu'

Nakon što više od dva mjeseca nije bio u početnom sastavu Liverpoola u engleskom prvenstvu, hrvatski branič Dejan Lovren u subotu će od prve minute zaigrati za 'redse' u derbiju protiv Manchester Cityja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lovren je posljednji put u početnoj momčadi Liverpoola u Premierligi bio 12. rujna u porazu kod Manchester Uniteda (1-3). Od tada se nije previše naigrao. Sada mu se pružila nova prilika nakon što je Mamadou Sakho ispao iz sastava zbog ozljede.

"Mama (Sakho) je u odličnoj formi, međutim iz sastava ga je udaljila ozljeda. U nogometu je tako, nikada nisi siguran, možeš se ozlijediti već danas ili sutra. Uvijek moraš biti spreman. Naporno sam radio i spreman sam izazov koji slijedi," kazao je Lovren u razgovoru za klupsku stranicu.

Lovren je na otvaranju sezone bio standardni prvotimac u paru s Martinom Škrtelom. Liverpool u prva tri kola nije primio niti jedan gol osvojivši sedam bodova. Međutim, u iduća dva kola upisao je dva poraza uz šest primljenih pogodaka i hrvatski branič je preselio na klupi.

Ubrzo je Brendan Rodgers dobio otkaz, a momčad je preuzeo Jurgen Klopp. No, Lovrenova pozicija se nije promijenila. Priliku je dobivao tek u Europskoj ligi i kupovima. U posljednjem kolu Sakho je protiv Crystal Palacea ozlijedio ligamente koljena i morao je napustiti igru u 40. minuti. Znakovito, Liverpool je tu utakmicu izgubio 1-2 i bio je to prvi poraz 'redsa' pod Kloppovim vodstvom.

"Teško je, momčad nije tako velika, jer imamo dosta ozlijeđenih igrača. Moramo biti pametni, moramo znati kako se odmoriti i igrati pametno. Moramo zadržati loptu," dodao je hrvatski branič.

Lovren je ove sezone upisao sedam ligaških nastupa sakupivši ukupno 500 minuta. Još dva nastupa je zabilježio u Liga kupu, a jedan u Europskoj ligi.

"Prošla sezona je za mene bila teška jer s klubom nisam prošao prave pripreme. Ove sezone smo bolje startali. Za mene je važno da sam odradio kvalitetne pripreme i osjećam se sigurnijim. Znam koja su očekivanja, dobro sam upoznao klub, znam što osjećaju navijači. Ponosan sam što sam dio ovog kluba. Moj cilj je ostati ovdje što duže i osvajati trofeje."

Liverpoolu sada slijedi ludi ritam - 11 utakmica do kraja godine u prvenstvu, Europskoj ligi i Liga kupu.

"Znam da neće biti lako, posebno u prosincu. Igrat ćemo svaka tri dana. Bit će to dobra, hladna i duga zima," kazao je na kraju Lovren.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider