Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro poznat treneru

Spalletti dao znak: Ćorluka stiže u Romu?

U predvečerje Europskog prvenstva najpouzdaniji hrvatski branič na pragu je realizacije lijepog transfera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema vijestima koje stižu s Apenina hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka nalazi se pred vratima talijanskog velikana Rome.

Ćorluka bi na Olimpicu trebao zamijeniti grčkog reprezentativca Kostasa Manolasa koji se nalazi na meti engleskih teškaša Chelsea, Manchester Uniteda i Arsenala i samo je pitanje iznosa za koji će ga čelnici Rome prodati. Manolas je stigao u Rim u kolovozu 2014. iz Olympiakosa sa 12 milijuna eura, a nagađa se kako ga Roma ne želi prodati za manje od 25 milijuna eura.

Umjesto 24-godišnjeg Grka, Luciano Spalletti u redove Vučice želi dovesti hrvatskog reprezentativca koji od srpnja 2012. igra za moskovski Lokomotiv.

Spalletti je pet godina vodio Zenit, dobro je upoznat s Ćorlukinim kvalitetama i uvjeren je kako bi predstavljao veliko pojačanje za njegov sastav.

Nakon Moskve - Vječni grad

Navodno, niti Ćorluka nema ništa protiv selidbe u glavni talijanski grad. Njegov ugovor s Lokomotivom vrijedi do 2018. godine i Rusi očekuju između pet i osam milijuna eura odštete.

Posljednjih tjedana se nagađalo kako bi Ćorluka mogao preseliti i u redove Bayerna. Hrvatskog stopera je zimus želio dovesti i Pep Guardiola, no Ćorluka nije želio preseliti u München znajući da Guardiola napušta klub.

Nagađalo se kako i novi trener bavarskog sastava Carlo Ancelotti razmišlja o hrvatskom braniču, no talijanski stručnjak je angažirao Matsa Hummelsa iz Borusije Dortmund.

Ćorluka je za Lokomotiv sakupio više od 100 nastupa postavši kapetan kluba. Prije dolaska u Moskvu bio je član Bayer Leverkusena, Tottenhama, Manchester Cityja, zaprešičkog Intera i Dinama. Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju sakupio je 88 nastupa i postigao četiri gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider