Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rusi objavili

Novi veliki transfer Hrvata: 'Ćorluka je otišao u Bayern!'

Sudeći prema sve više izvora, Vedran Ćorluka će od sljedeće sezone nositi dres Bayerna iz Münchena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Vaterpolist' koji je oduševio Hrvatsku, ali i nogometnu Europu igrajući protiv Turske s razbijenom glavom, napušta nakon četiri godine Lokomotiv iz Moskve. Vedran Ćorluka s 30 će godina ostvariti transfer života i to u minhenski Bayern.

Službene potvrde još nema, ali sve je više onih koji su glasine koje traju nekoliko mjeseci pretvorili u jedan od 'sigurnih transfera'. Posljednji od njih je urednik poznatog ruskog Sport Expressa Artur Petrosyan koji je jako dobro obaviješten o stanju u moskovskim klubovima.

On je na Twitteru napisao: 'Dva velika imena su napustila rusku Premier ligu. Hulk je otišao u Kinu. Ćorluka u Bayern. Witsel je sljedeći.''

Već se mjesecima priča kako je Čarli želja Carla Ancelottija koji gradi svoj Bayern na konturama Guardiolinog. I dok bi Jerome Boateng i dalje bio stup obrane, a uz njega i Mats Hummels, navodno Benatia odlazi. Sezona je duga i Čarli bi dobio dosta prostora iako se zasad čini kako ne bi bio u prvom planu.

Ancelotti će dobiti odličnog braniča na vrhuncu karijere za manje od 10 milijuna eura što je dobar posao Bavaraca. Hrvatski nogometaši zasjali su na Euru i nogometno tržište je praktički poludjelo za našim reprezentativcima. Madridski Atletico nije htio čekati kraj Eura već je Šimu Vrsaljka dogovorio i nešto ranije. Ivan Perišić i Marko Pjaca su pak na meti mnogih velikih europskih klubova.

Bit će to vrhunac karijere Vedrana Ćorluke. Igrao je za Manchester City, Tottenham, bio na posudbi u Bayer Leverkusenu, a onda je 2012. otišao sa Slavenom Bilićem u Moskvu. Trener se nije dugo zadržao, ali Čarli je. Postao je kapetan, a prošle je godine od strane navijača Lokomotiva proglašen igračem godine.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider