Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kaos u Vigu

VAR ima i nedostataka: Španjolci su ovog vikenda spoznali lošu stranu

Pregršt spornih situacija bilo je na utakmicama četvrtog kola Primere.

VAR soba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nema nikakve sumnje, VAR (Video Assistant Referee) pozitivna je stvar koja se dogodila svjetskom nogometu.

Uvođenjem videotehnologije FIFA i UEFA, a nakon njih i državna prvenstva koja su ih odlučila slijediti, umnogome su smanjili broj kardinalnih pogrešaka na utakmicama.

Svaku krucijalnu odluku u koju nisu sigurni suci mogu pregledati iznova, po nekoliko puta, i usput se sa svojim kolegama konzultirati glede konačne presude. I to je sjajna vijest jer automatski smanjuje prostor za izravni utjecaj na konačni rezultat, bez obzira na to je li riječ o nenamjernoj pogrešci ili o sudačkoj krađi.

VAR u Vigu produžio utakmicu za devet minuta

No postoji i loša strana VAR-a koju su španjolski prvoligaši spoznali ovog vikenda. U televizijskoj emisiji Vamos Movistar precizno su izračunali kako je na utakmicama ukupno izgubljeno 32 minute i 26 sekundi na pregledavanje VAR-a.

Igralo se 10 utakmica, a najviše spornih situacija bilo je u Vigu, gdje su se sastale Celta i Granada. Domaćinima su u prvom poluvremenu isključena dva igrača i kod pregledavanja svih situacija s tog susreta ukupno je potrošeno devet minuta i pet sekundi.

Na utakmici Betis - Getafe VAR je "uzeo" šest minuta i 52 sekunde, a na utakmici Real Madrid - Levante četiri minute i 56 sekundi.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider