Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'ja sam inovator'

Van Gaal otvoreno priznao: 'Ne radim ništa, a zarađujem puno novaca'

Nizozemski trener Louis van Gaal dao je zanimljivu izjavu britanskim medijima po pitanju opisa svog posla u Manchester Unitedu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Louis van Gaal je menadžer Manchester Uniteda od svibnja 2014. godine, a od tada 'crveni vragovi' rastu kao momčad. Međutim, taj rast je vrlo spor, a to posebno nervira navijače kluba s Old Trafforda, koji su ove sezone svjedočili trima uzastopnim utakmicama koje su završile 0:0. United je u 12 kola domaćeg prvenstva postigao svega 17 pogodaka, ali zato ima najbolju obranu lige sa samo osam primljenih golova. S gotovo 60 posto posjeda lopte u prosjeku United prednjači ispred ostalih u Premierligi, kao i po broju odigranih dodavanja. No, kritike na račun njegove momčadi, taktike i rezultata i dalje ne staju.

Unatoč tome, Van Gaal smatra da njegova momčad napreduje prema planu, te da je i sam svjestan problema koje ima u ovoj sezoni - realizacija.

Usprkos svim kritikama javnosti da nije pravi menadžer za Manchester United, Van Gaal sebe smatra nogometnim inovatorom.

"Ja sam puno toga promijenio u modernom nogometu. Prvi sam menadžer koji se pojavio s bilježnicom na klupi, a danas je svi imaju. Prvi sam koji je počeo primjenjivati video snimke u analizi i pripremi utakmice", veli Nizozemac i nastavlja.

"Ja dolazim iz doba kada je menadžer radio sve sam. Danas sam menadžer koji ima SVE. Imam znanstvenike, skaute, liječnike, asistente, pomoćne trenere. Grubo rečeno, ne radim ništa. Ama baš ništa! Govorim drugima što da rade i na temelju toga zarađujem veliki novac".

Van Gaalov Manchester United je trenutno četvrti sastav engleske Premierlige sa svega dva boda manje od vodećih Manchester Cityja i Arsenala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider