Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Portugal je raj'

Van Gaal 'bocnuo' Real Madrid i otkrio dokad će ostati u Unitedu

Nizozemski nogometni trener 63-godišnji Louis van Gaal otići će u mirovinu kada mu istekne ugovor sa Manchester Unitedom, odnosno u ljeto 2017. godine, objavio je britanski Daily Telegraph.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Trener ste 24 sata dnevno i više vidim svoje igrače i pomoćnike negoli svoju ženu. Istodobno, ja sam 24 sata suprug, otac i djed, pa ispada da sam istovremeno oženjen sa svojom ženom i nogometom. Moja supruga me je nagovarala da prestanem još prije pet godina i zato vam kažem da je ovo moj zadnji posao. Nakon što odradim ugovor u Manchester Unitedu supruga i ja odlazimo u Portugal gdje nas čeka naš raj. Posvetit ću se njoj, djeci i unucima, igrati golf, te uživati u odličnima jelima i vinima", rekao je Louis van Gaal.

On je istaknuo da si je prije svakog trenerskog posla postavio cilj. "Kada sam preuzeo reprezentaciju Nizozemske rekao sam da mi je cilj biti prvak svijeta, a ljudi su samo odmahivali glavom i govorili da je to nemoguće. No, prošle godine u Brazilu bili smo vrlo blizu tome. Tako je bilo i kada sam dobio ponudu Manchester Uniteda", napomenuo je jedan od najuspješnijih nogometnih trenera u svijetu u proteklih 20 godina.

Bio je prvak Europe s Ajaxom, prvak Njemačke i Španjolske sa Bayernom i Barcelonom, a prošle godine sa Nizozemskom je osvojio treće mjesto na SP.

"Bio sam trener najboljeg kluba u Nizozemskoj (Ajax), najboljeg u Španjolskoj (Barcelona) i najbolje momčadi u Njemačkoj (Bayern), a sada vodim najbolji klub u Engleskoj. Mislim da nema puno trenera koji se mogu pohvaliti time", zaključio je Van Gaal.

Nastavi čitati

Nastavi čitati