Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žal za ocem

Van Basten napušta AZ Alkmaar zbog problema sa srcem

Nizozemski nogometni stručnjak Marco van Basten (49) napušta kormilo AZ Alkmaara zbog problema sa srcem, objavili su nizozemski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši najbolji nogometaš svijeta preuzeo je momčad iz Alkmaara ovoga ljeta, no nakon svega dva mjeseca napušta klub. Van Basten je koncem kolovoza uzeo nekoliko slobodnih dana, ali se nakon liječničkih konzultacija odlučio povući s klupe.

U klubu nisu željeli otkriti o kakvim se problemima radi, no nizozemski mediji navode da bivši napadač Ajaxa i Milana ima srčanu aritmiju od srpnja kad mu je preminuo otac. Momčad će do daljnjeg voditi njegov pomoćnik Alex Pastoor.

Van Basten je u dresu nizozemske reprezentacije osvojio Euro 1988. godine i s pet postignutih golova bio je najbolji igrač turnira. U dresu Ajaxa osvojio je tri naslova nizozemskog prvaka, a u dresu Milana tri naslova u Serie A i dva Kupa prvaka. Bio je najbolji nogometaš svijeta u izboru Fife (1992), a još tri puta je biran za najboljeg nogometaša Europe (1989, 1990, 1992).

Igračku karijeru bio je prisiljen okončati prijevremeno, 1993. godine u dobi od samo 28 godina zbog teške ozljede gležnja. U trenerskoj karijeri započetoj 2003. godine Van Basten je, između ostalih, trenirao nizozemsku reprezentaciju, Ajax i Heerenveen. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider