Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro i službena potvrda

Vaha pronašao novi posao: Sve dogovorio s Japancima

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić (62) sljedećg bi tjedna trebao i službeno biti imenovan za japanskog izbornika izjavio je tehnički direktor Japanskog nogometnog saveza (JFA) Masahiro Shimoda nakon sastanka tehničke komisije u četvrtak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Tehnička je komisija odlučila kako želi angažirati Vahida Halilhodžića za izbornika, te će ga predložiti Izvršnom odboru koji će se sastati 12. ožujka. Kada Izvršni odbor da svoje odobrenje, imenovanje će biti službeno", izjavio je Shimoda.

Vahid Halilhodžić će na mjestu japanskog izbornika zamijeniti Meksikanca Javiera Aguirrea koji je dobio otkaz prošlog mjeseca zbog sumnji u umiješanost u namještanje utakmica dok je bio trener u Španjolskoj.

Na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu Halilhodžić je vodio Alžir do osmine finala gdje je izgubio od budućeg prvaka Njemačke nakon produžetka da bi potom preuzeo vođenje turskog prvoligaša Trabzonspora u kojem se zadržao tek 14 kola.

Osim Alžira, Halilhodžić je bio izbornik i u Obali Bjelokosti koju je vodio od 2008. do 2010. godine, ali ne i na SP u JAR-u iako je sa Slonovima izborio plasman na to natjecanje.

Hrvatskoj javnosti Halilhodžić je poznat po tome što je od kolovoza 2010. do svibnja 2011. godine vodio zagrebački Dinamo iz kojega je naprasno otišao nakon sukoba s čelnikom kluba Zdravkom Mamićem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider