Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobra najava za derbi

Hajduk preokretom protiv Zagreba prošao u polufinale Kupa!

Nogometaši Hajduka izborili su plasman u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je u Kranjčevićevoj pobijedio Zagreb s 2-1 nakon što je gubio autogolom Juranovića. Bio je to treći Hajdukov plasman u polufinale Kupa u zadnje četiri godine.

Tri dana nakon što je Hajduk u prvenstvu pobijedio Zagreb 2-0, 'pjesnici' i 'bijeli' susreli su se na istom stadionu i u Kupu. Ponovo je slavio Hajduk, a Zagreb je ponovo završio utakmicu s igračem manje.

Domaćin je poveo u 18. minuti autogolom Josipa Juranovića, no Hajduk je do poluvremena okrenuo rezultat, a strijelci su bili Jefferson (24) i Marko Bencun (32). U drugom poluvremenu nije bilo golova, a Zagreb je od 77. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Bernardo Matić.

U drugoj današnjoj utakmici četvrtfinala Kupa Slaven Belupo je boljim izvođenjem jedanaesterca pobijedio Osijek 4-1 nakon što je susret završio 1-1.

Domaćin je poveo u 46. minuti golom Stefana Savića, a pet minuta kasnije izjednačio je Zoran Lesjak. U posljednjim trenucima regularnog dijela utakmice Osijek je ostao s igračem manje i to na nevjerojatan način. Antonio Perošević je isključen nakon što je u svega 60-tak sekundi zaradio dva žuta kartona. Prvu opomenu je dobio jer se preblizu stao prilikom izvođenja suparničkog slobodnog udarca, a potom je drugi žuti karton dobio jer je loptu zaustavio rukom.

U produžetku je Slaven bio bliži drugom golu, no gostujuća obrana je izdržala sve napade. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca za Slaven Belupo su bili precizni Muzafer Ejupi, Filip Ozobić, Ljuban Crepulja i Goran Paracki, dok je u suparničkim redovima jedini pogodak postigao Andrej Lukić. Mile Škorić je pogodio vratnicu, a Tomislav Šarić gredu.

Idućeg tjedna, u utorak 8. prosinca snage će odmjeriti Lokomotiva i Rijeka, a u posljednjem četvrtfinalnom ogledu 10. veljače iduće godine igrat će Inter i Dinamo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider