Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa od čuda

FOTO Rijeka hrabro pala u Sevilli i porazom se oprostila od Europe!

Nogometaši Rijeke oprostili su se od Europe nakon što su u susretu posljednjeg kola G skupine poraženi na gostovanju kod Seville 0-1...

Riječanima je za prolaz u 16-inu finala Europske lige trebala pobjeda protiv aktualnog pobjednika ovog natjecanja što se ipak pokazalo preteškim zadatkom. Rijeka se dobro držala, imala je svoje prilike, no u ključnim trenucima Beto je spašavao domaćine. Nažalost, u meču karijere Kramarić i društvo nisu uspjeli ponoviti uspjeh riječke generacije 1979/80. koja je posljednja izborila europsko proljeće. Pobjedu Andalužanima donio je Denis Suarez golom u 20. minuti.

U drugom susretu iz ove skupine Feyenoord je u Liegeu pobijedio Standard 3-0 i potvrdio prvo mjesto. Golove za nizozemski sastav zabili su Jens Toornstra (16), Jean-Paul Boetius (60) i Manu (89). Feyenoord je natjecanje u skupini okončao sa 12 bodova, Sevilla ima 11 bodova, Rijeka je sakupila sedam, a Standard četiri boda.

Sevilla je od prve minute krenula čvrsto i agresivno i domaćin je već u petoj minuti imao lijepu priliku, no Suarezov udarac je Vargić zaustavio. Nažalost, 15 minuta kasnije Suarez je bio precizan. Lijepo je probio sredinu, a potom udarcem s ruba kaznenog prostora zatresao suparničku mrežu. Rijeka je prvi put zaprijetila u 34. minuti Tomečakovim udarcem s 20-tak metara, no Beto se nije dao iznenaditi.

U samoj završnici poluvremena sjajnu priliku za Sevillu imao je i Reyes, no Vargić je još jednom bio spreman. U prvoj minuti nastavka Banega je lijepo opalio sa 25 metara, no pucao je pored gola. U 51. minuti Rijeka je mogla do izjednačenja. Tomečak je sjajno probio stranu, te povratnom loptom uposlio Jajala koji je loše pucao. Četiri minute kasnije Rijeka je razvila još jedan kvalitetan napad. Jajalo je povukao i dodao Kvržiću koji puca, ali je Beto sjajno reagirao. Već u idućem napadu izglednu priliku je imao i Kramarić, no domaći vratar je još jednom izašao kao pobjednik.

Možda i najbolju priliku na utakmicu Rijeka je imala u 80. minuti kada je Vargić dugom loptom uposlio Ivančića, a ovaj proslijedio do Kramarića koji je izbio sam ispred Beta, ali je loše pucao s ruba kaznenog prostora. U 82. minuti do gola je mogla i Sevilla, ali je Gameirov udarac Vargić obranio. U 86. minuti zaprijetio je i Mbia, no njegov je udarac zaustavila vratnica. U samoj završnici iz slobodnog udarca sa 25 metara je pokušao Karmarić, no njegov udarac je završio pored gola.

SEVILLA - RIJEKA 1-0

SEVILLA. Stadion Ramon Sanchez Pizjuan - 25.000 gledatelja, Sudac: Manuel Gräfe (Njemačka)

Strijelci: 1-0 Suarez (20)

Žuti kartoni: Vitolo, Mbia, Bacca, Pareja / Močinić, Vešović, Tomečak, Ivančić

Crveni kartoni:

SEVILLA: Beto - Coke (od 77. Figueiras), Pareja, Carrico, Navarro - Mbia, Banega - Reyes, Suarez (od 60. Arribas), Vitolo - Bacca (od 65. Gameiro)

RIJEKA: Vargić - Vešović, Mitrović, Samardžić, Tomečak - Močinić (od 71. Cvijanović), Jajalo - Kvržić (od 67. Jugović), Moises (od 77. Ivančić), Sharbini - Kramarić

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider