Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cristiano igrač utakmice

VIDEO Marcelo fantastičnim pogotkom riješio pitanje prolaska Reala

Real Madrid praktički je riješio pitanje prolaska u četvrtfinale Lige prvaka nakon sigurne 2:0 pobjede kod Schalkea 04 u Gelsenkirchenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je opravdao ulogu velikog favorita i uvjerljivo upisao pobjedu na gostovanju u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Mimo jedne odlične prilike Schalkea u nastavku kada je Platte uzdrmao gredu, Real je bio daleko bolji i u potpunosti je zasluženo stigao do pobjede.

VIDEO Nakon tri minute poništen gol, Martinez promašio s tri metra

Kraljevski je klub poveo u 26. minuti, a pogodak je postigao Cristiano Ronaldo. Carvajal je vagao svog čuvara na desnoj strani Realova napada, te je iskoristio prostor koji mu je ovaj davao. Ubacio je loptu na peterac gdje ju je glavom dočekao Cristiano Ronaldo i doveo Real u vodstvo.

VIDEO Ronaldo opet provocira: Evo kako je slavio gol na Veltins Areni!

Ronaldo je postao prvi čovjek u povijesti Lige prvaka koji je zabijao na 12 uzastopnih gostovanja. To mu je ujedno bio 58. pogodak u isto toliko nastupa u Ligi prvaka u dresu Real Madrida. 

Nakon toga intezitet utakmice je malo splasnuo, no Schalke može biti zadovoljan što je na predah otišao s minimalnih zaostatkom. Mogao je domaćin u nastavku i do izjednačenja, no greda i Casillas su spasili Real Madrid.

Kako to obično biva, 'kad ne zabiješ, primiš', tako se dogodilo i ovoga puta. Cristiano Ronaldo je sjajno prošao između dvojice domaćih nogometaša, gurnuo loptu do Marcela, koji je potom povukao sjajan potez. 

Zarolao je loptu prema sredini šesnaesterca i onda desnom nogom sjajno pogodio suprotne rašlje. 

Uzvratni susret na rasporedu je za tri tjedna u Madridu. 

SCHALKE - REAL MADRID 0-2

GELSENKIRCHEN. Stadion Veltins Arena - 54,442 gledatelja; Sudac: Martin Atkinson (Engleska);

Strijelac: 0-1 Ronaldo (26), 0-2 Marcelo (79)

Žuti kartoni: Neustädter, Boateng, Hoger / Kroos

SCHALKE: Wellenreuther - Howedes, Matip, Nastasić - Uchida, Neustadter (od 57. Kirchhoff), Aogo, Hoger (od Meyer), Boateng - Choupo-Moting, Huntelaar (od 33. Platte)

REAL MADRID: Casillas, Carvajal (od 82. Arbeloa), Pepe, Varane, Marcelo - Lucas Silva, Kroos, Isco (od 85. Illarramendi) - Bale, Ronaldo, Benzema (od 78. Hernandez)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider