Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ples stotina milijuna funti

Gotovo je: Prijelazni rok u Engleskoj završio pojačanjem Arsenala, ojačao i Tottenham

Ovaj četvrtak, 8. kolovoza, bio je posljednji dan za dovođenje igrača klubovima iz Premierlige i Championshipa.

Galerija David Luiz (Foto: AFP) Giovani Lo Celso i Lionel Messi (Foto: AFP)

Završio je prijelazni rok u Engleskoj za dovođenje igrača. Englezi će ponovno moći raditi dolazne transfere tek u siječnju 2020. godine, a ovaj prozor za transfere nije donio puno spektakularnih poteza zadnjeg dana. Posljednji dan dobro je iskoristio Arsenal, koji je pojačao obranu.

21:04 - Arsenal i službeno potpisao Davida Luiza za osam milijuna funti. ''David ima ogromno iskustvo, radujem se što ću opet raditi s njim'', izjavio je menadžer Arsenala Unai Emery.

19:15 - Transfer Davida Luiza iz Chelseaja u Arsenal je dogovoren, sad je pitanje mogu li klubovi riješiti dokumentaciju do 20:00.

18:45 - Danny Drinkwater napustio je Chelsea i postao novi igrač Burnleyja.

18:20 - Tottenham je doveo veliko pojačanje, Giovani Lo Celso novi je igrač Spursa! Stiže iz Betisa na posudbu s opcijom otkupa sljedeće sezone. Kada se sve zbroji, procjenjuje se da će transfer iznositi oko 60 milijuna eura.

18:00 - Prijelazni rok je gotov, ali to nije kraj ludnice. Klubovi još mogu objaviti transfere koje su kompletirali u zadnji čas, očekuje se da će ih biti do otprilike 20:00.

17:55 - Arsenal je potvrdio dolazak braniča Kierana Tierneyja iz Celtica, dok je Newcastle objavio povratak Andyja Carrolla. 

17:05 - Romelu Lukaku službeno je postao novi igrač Intera.

17:00 - Nakon što je Crystal Palace u srijedu odbio ponudu od 75 milijuna eura za Wilfrieda Zahu, reprezentativac Obale Bjelokosti vjerojatno će ostati u klubu, javlja BBC.

16:50 - Engleski nogometni prvoligaš Watford angažirao je senegalskog reprezentativnog napadača Ismailu Sarra (21), dosadašnjeg člana francuskog Rennesa, s kojim je potpisao ugovor na pet godina.

Vrijednost transfera procjenjuje se na otprilike 35 milijuna eura, čime je Sarr postao najskuplji igrač u povijesti prošlosezonskog finalista FA Kupa.

Sarr je prošle sezone s Rennesom osvojio Francuski kup, a bio je i članom reprezentacije Senegala koja je na nedavnom Afričkom prvenstvu stigla do finala. Mladi će se Senegalac u napadu Watforda pridružiti iskusnom Dannyju Welbecku, koji je na Vicarage Road stigao u srijedu.

16:33 - Tottenham nije uspio dovesti veliko pojačanje Paula Dybalu, ali zato jest mladog engleskog reprezentativca Ryana Sessegnona, kojeg je potpisao za 27 milijuna eura na pet godina s opcijom za šestu godinu.

15:51
Iako ga se u posljednje vrijeme povezivalo s dolaskom na Otok (Arsenal i Tottenham spominjali su se kao najzainteresiraniji), Philippe Coutinho zasad ostaje u Barceloni. Katalonski Sport piše kako za brazilskog nogometaša u ovom trenutku postoje samo dvije opcije: Bayern ili Juventus.

15:29
Službeno: Grady Diangana došao je na jednosezonsku posudbu u West Bromwich Albion.

15:20
Gužva je u veznom redu Chelseaja pa se žele riješiti Dannyja Drinkwatera. Mogao bi na posudbu u Burnley, menadžer Sean Dyche potvrdio je interes.

14:51
Nakon što mu je istekao ugovor s Arsenalom, Danny Welbeck dugo je vagao gdje će nastaviti karijeru i na koncu se odlučio za Watford.

14:32
Mario Mandžukić ipak neće postati prvi Hrvat u Manchester Unitedu. Talijanski i engleski mediji pišu kako je Mandžo, nakon što je United krenuo u pregovore s Juveom, izričito naglasio da želi ostati u Torinu. Zvao ga je menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer, ali Mandžukić se zahvalio i odlučio s Juventusom krenuti u novi napad na Ligu prvaka.

14:30
Arsenal je objavio kako Kieran Tierney, lijevi bek koji im stiže iz Celtica za 25 milijuna funti, obavlja liječnički pregled, nakon čega će potpisati ugovor.

14:21
Osim Lukakua, koji upravo obavlja liječnički pregled prije potpisa za Inter, United bi mogao ostati bez još jednog igrača koji je jako skupo plaćen, a nije im puno toga dao – Marcos Rojo na pragu je odlaska na posudbu u Everton.

14:04
Newcastle radi na dovođenju odbjeglog sina Andyja Carrolla. Istekao mu je ugovor s West Hamom i trenutačno je slobodan igrač.

13:41
Osim Charlieja Austina, Slaven Bilić u WBA pokušava dovesti još jednog igrača. To je Grady Diangana, 21-godišnji veznjak iz West Hama kojeg Bilić želi dovesti na posudbu. Također, na meti je krilo Matheus Pereira iz Sporting Lisabona, za kojeg bi WBA trebao platiti odštetu (ne zna se o kojem je iznosu točno riječ).

13:32
Na pomolu je jedan posao koji neće zanimati šire mase, ali koji zorno ilustrira da novac nije nikakav problem klubovima iz Championshipa. Cameron Carter-Vickers, 21-godišnji stoper Tottenhama, na meti je Stoke Cityja, koji je spreman platiti šest milijuna funti odštete.

13:26
Muke po Crystal Palaceu. Njihov najbolji igrač Wilfried Zaha odbio je trenirati i nije se pojavio na današnjem treningu jer inzistira na transferu. Prije nekoliko dana Everton je za njega ponudio 75 milijuna eura, ali je klub iz južnog Londona to odbio.

12:45
Engleski mediji pišu o ''neuobičajenoj tišini'' koja vlada na Old Traffordu. Pitanje je dakle su došli pregovori s Juveom glede Mandžukića, ali i koga će Crveni vragovi uspjeti dovesti ovog četvrtka.

12:18
Odlični belgijski veznjak Dennis Praet, koji je dosad igrao za Sampdoriju, stigao je u Leicester, gdje bi trebao potpisati za istoimenog premierligaša nakon što prođe liječnički pregled. Odbio je transfer u Valenciju, koja će ove sezone igrati u Ligi prvaka, jer se želio okušati u Premierligi.

11:54
Veliki preokret! Dok je Paulo Dybala dogovarao posljednje uvjete svog ugovora u Tottenhamu, iz Torina je stigla šokantna vijest za sve navijače Spursa –Juventus je poručio: "Ne želimo prodati Dybalu!" Trebao je to biti spektakularan transfer, ali po svemu sudeći, argentinski fantazist ostat će tek san za Tottenham.

11:29
Sve je dogovoreno između Arsenala i Chelseaja glede transfera Davida Luiza. Za samo osam milijuna funti brazilski reprezentativac trebao bi prijeći u redove Topnika.

10:42
Talijanski Sky javlja kako je Manchester United otvorio pregovore s Juventusom oko našeg Marija Mandžukića! Unitedu treba napadač nakon što su pustili Romelua Lukakua u Inter (službena potvrda transfera se čeka) i Mandžukić im je glavna meta. Ako se ovo dogodi, Mandžukić će postati prvi Hrvat u slavnom klubu s Old Trafforda.

10:40
Tottenham, osim na dovođenju Dybale, rješava još dva pojačanja. Giovani Lo Celso bi trebao stići iz Betisa, a Ryan Sessegnon iz gradskog rivala Fulhama. Očekuje se da će njih dvojica zajedno stajati oko 80 milijuna eura, što bi značilo da će Spursi, bude li sve u redu u završnim pregovorima s Dybalom, na tri pojačanja posljednjeg dana prijelaznog roka potrošiti 150 milijuna eura (!).

10:22
Bilićev bivši klub West Ham doveo je pojačanje za napad. Švicarski reprezentativac albanskog porijekla Albian Ajeti stigao je iz Basela za 11 milijuna eura.

10:09
Veliko pojačanje mogao bi dobiti Slaven Bilić za svoj West Bromwich Albion. Riječ je o Charlieju Austinu, 30-godišnjem napadaču kojeg se Southampton želi riješiti jer je ušao u zadnju godinu ugovora, a u klubu ne računaju ozbiljno na njega. Austin želi otići, a WBA je na pole-positionu u utrci za njegovim dovođenjem.

10:00
Paulo Dybala
je, javlja BBC, vrlo blizu postizanja dogovora s Tottenhamom! Podsjećamo, klubovi su se već dogovorili o odšteti, Juventus će dobiti 70 milijuna eura, pa je preostalo još samo da Argentinac dogovori svoje osobne uvjete sa Spursima. U srijedu se činilo da su pregovori propali, ali čini se da će obje strane malo popustiti u svojim prijedlozima i da će se Dybala preseliti iz Torina u sjeverni London.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider