Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapitalna prednost

Dinamo potopio Rijeku i pobjegao na sedam bodova!

Derbi 18. kola HNL-a Dinamo je na Maksimiru lakoćom riješio u svoju korist.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je pobijedio Rijeku 3:0 i nakon polovice odigranog prvenstva bježi joj velikih sedam bodova.

Pred mizernim brojem gledatelja (oko 2000), Modri su napravili veliki korak prema osvajanju desete uzastopne titule prvaka. Iako se do kraja sezone ima odigrati još 18 utakmica, teško je očekivati da bi Dinamo mogao prokockati sadašnjih +7.

Momčad Zorana Mamića zasluženo je slavila. Međutim, tko zna kako bi se stvari razvijale da je Rijeka u uvodnom dijelu susreta iskoristila jednu od dvije velike prigode koje je imala unutar jedne minute. Prvo je u 12. Eduardo obranio udarac Leovca da bi u idućem napadu Andrej Kramarić prošao i Sigalija i Eduarda i onda promašio prazna vrata.

Prvi zgoditak postigao je Arijan Ademi u 40. minuti kada je plasirao loptu ispod Vargića, a na 2:0 povećao je Angelo Henriquez u 50. minuti. Asistent je u oba navrata bio Dinamov današnji kapetan Domagoj Antolić.

Pokušavala se Rijeka vratiti, ali umjesto smanjenja rezultata vidjeli smo pogodak kojeg je u 86. minuti postigao Duje Čop nakon duplog pasa sa Juniorom Fernandesom.

Nakon što u četvrtak odrade europske obveze (Dinamo protiv Celtica, Rijeka protiv Seville) u posljednjem kolu jesenskog dijela sezone, ujedno i prvoj utakmici treće četvrtine prvenstva, Dinamo će na Maksimiru ugostiti Slaven Belupo dok će Rijeka biti gost Zagreba u Kranjčevićevoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider