Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Milimetri do naslova

Chelsea ostvario 'cilj' i na Emiratesu postigao pozitivan rezultat

Nogometaši Chelseaja uspjeli su neporaženi napustiti Emirates, nakon što su protiv Arsenala odigrali bez pogodaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal i Chelsea odigrali su 0:0 u susretu 34. kola čime je Chelsea došao na mali korak od proslave naslova. Bodovna razlika i dalje iznosi 10 bodova, a do kraja Arsenal i Chelsea imaju još po 5 utakmica. Matematički gledano Chelsea treba još 6 bodova, odnosno dvije pobjede da bi potvrdio naslov. 

Obje su momčadi imale po jednu pravu priliku na susretu, dok je ostatak vremena protekao u blagoj dominaciji Arsenala, pogotovo u drugom poluvremenu. Chelsea je u nastavak krenuo s napadačem (u igru ušao Didier Drogba), međutim i dalje je igrao vrlo defanzivno i čekao priliku iz kontre i polukontre. Mourinho je, naime, susret otvorio bez prave 'špice'.

U posljednjim trenucima utakmice gosti su se branili i s devetoricom igrača (ne ubrajajući vratara) u svom šesnaestercu, pa ni ne čudi da je susret okončan s blijedih 0:0.

Osim što je njegova momčad praktički osigurala naslov prvaka, Jose Mourinho je imao još jedan razlog za zadovoljstvo. Ponovo nije izgubio od Arsenea Wengera. Otkako je 2004. prvi put stigao na Stamford Bridge Portugalac i Francuz su 13 puta bili na suprotnim stranama i Mourinho je ostvario sedam pobjeda i šest neodlučenih ishoda. Još je zanimljiviji podatak kako je Mourinho u 40 ligaških ogleda protiv Arsenala, Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Liverpoola izgubio samo tri puta.

U ranije odigranom dvoboju Everton je na svom Goodison Parku razbio Manchester United slavivši s 3:0. Bila je to treća uzastopna pobjeda protiv Uniteda, koji ni po treći put na gostovanju u Liverpoolu nije postigao pogodak. 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider