Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
United vodio pa izgubio

VIDEO Hat-trick Ronalda: Bebek Realu poklonio penal i razbjesnio Srnu!

Odigrano je prvo kolo Lige prvaka u skupinama A i B, a nama najzanimljiviji dvoboj igrao se na Santiago Bernabeuu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid je pobijedio Šahtar 4:0, a hat-trick je postigao Cristiano Ronaldo u utakmici u kojoj se Kraljevski klub relativno dugo mučio s ukrajinskim doprvakom.

Šahtar je odolijevao sve do 30. minute kada početničku grešku pravi njihov vratar Andrij Pjatov, ispala mu je lopta iz ruku nakon jednog centaršuta i Karim Benzema nije imao težak posao, pogodio je praznu mrežu za vodstvo domaćih.

Samo minutu poslije tog pogotka u igru je ušao Mateo Kovačić koji je zamijenio ozlijeđenog Garetha Balea. Za Real je od prve minute nastupio Luka Modrić, baš kao i Darijo Srna za Šahtar dok je Eduardo da Silva uz fizioterapeuta Igora Grškovića proveo susret na gostujućoj klupi. Večer hrvatskog nogometa na Santiago Bernabeu upotpunili su sudac Ivan Bebek i njegovi suradnici, pomoćnici Tomislav Petrović i Miro Grgić, četvrti sudac Dalibor Conjar, te suci iza golova Domagoj Vučkov i Goran Gabrilo.

Velika greška hrvatskih sudaca olakšala Realu put do pobjede

Šahtarovi izgledi za iznenađenje bili su bitno umanjeni u 51. minuti kada su Ukrajinci ostali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Stepanenko, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika Real je riješio u 55. minuti golom Cristiana Ronalda s bijele točke. Bio je to prvi Ronaldov pogodak na Santiago Bernabeu nakon 115 dana posta. Kazneni udarac je skrivio Srna igrajući rukom, no čini se kako je sudac Bebek grubo pogriješio jer je lopta Srnu pogodila u leđa. Kapetan hrvatske reprezentacije žestoko je protestirao pokušavajući uvjeriti Bebeka da je pogriješio i da promijeni svoju odluku, ali uzalud...

VIDEO Real Madrid - Šahtar 4:0

Bebek je zbog igranja ruke u kaznenom prostoru u 63. minuti dosudio još jedan kazneni udarac za Real, ovoga puta ispravno, a strijelac je ponovo bio Ronaldo. Portugalac je u 81. minuti zabio i treći gol za uvjerljivo slavlje madridskog sastava.

VIDEO PSV - Manchester United 2:1

U skupini B Manchester United je vodio protiv PSV Eindhovena 1:0, no nizozemski sastav je okrenuo rezultat s dva pogotka ostvarivši veliku pobjedu. United je poveo u 41. minuti golom Memphisa Depaya, no tri minute kasnije je izjednačio Hector Moreno. Bodove PSV-u donio je Luciano Narsingh golom u 57. minuti. Utakmicu u Eindhovenu obilježila je teška ozljeda Unitedova braniča Lukea Shawa koji je u 15. minuti slomio nogu. Shaw je stradao nakon starta Morena i s terena je iznesen na nosilima i maskom za kisik na licu.

U drugom susretu iz ove skupine Wolfsburg je pobijedio CSKA Moskva 1:0, a pogodak odluke zabio je Julian Draxler u 40. minuti.

Skupina A:

Paris SG - Malmo 2:0 (Angel Di Maria 4, Edinson Cavani 61)

Real Madrid - Šahtar 4:0 (Karim Benzema 30, Cristiano Ronaldo 55pen, 63pen, 81). CK: Taras Stepanenko (Šah,50)

Skupina B:

PSV Eindhoven - Manchester United 2:1 (Hector Moreno 45+2, Luciano Narsingh 57/Memphis Depay 41)

Wolfsburg - CSKA Moskva 1:0 (Julian Draxler 40)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider