Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tomasov uništio 'svoje'

Šok na Poljudu: Rijeka razbila Hajduk i preuzela vrh ljestvice!

U derbiju 15. kola Prve HNL u Splitu, nogometaši Rijeke pobijedili su Hajduk s 3-0 (2-0) i preuzeli vodstvo na ljestvici...

'Jadranski derbi" pred 25 tisuća gledatelja u Poljudu zasluženo je pripao Rijeci, koja je iskoristila pogreške splitske obrane, te je već nakon 50 minuta susret bio praktički riješen. Hajduk je doživio jedan od najtežih domaćih poraza, a u cijeloj utakmici gotovo da nisu ozbiljnije zaprijetili vrataru Rijeke Ivanu Vargiću.

Junak dvoboja bio je bivši igrač Hajduka Marin Tomasov koji je upisao pogodak i dvije asistencije.
Riječani su poveli iz prve ozbiljnije situacije na utakmici nakon protunapada u 28. minuti kada je Marin Tomasov prevario cijelu obranu Hajduka i pronašao samog Slovenca Romana Bezjaka, koji lako pogađa vrata domaćina.

Samo tri minute kasnije Riječani propuštaju veliku priliku nakon pogreške vratara Lovre Kalinića, no Maksim Bilij u posljednji trenutak ispred prazne mreže čisti udarac Tomasova. Tomasov je u 41. minuti pogodio za 2-0 nakon precizno izvedenog slobodnog udarca s vrha šesnaesterca. Tek što je počelo drugo poluvrijeme, u 50. minuti Albanac Bekim Balaj je povećao na 3-0 nakon što je udarac Tomasova Kalinić obranio, a Balaj iz blizine pospremio loptu u praznu mrežu.

Kako ste vidjeli 'Jadranski derbi' na Poljudu?

Ukupno glasova:

Nakon 15 kola Rijeka je vodeća s 31 bodom i jedina je neporažena momčad lige, Hajduk je drugi s 29, a Dinamo treći s 27 bodova.

Pred 25.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Strahonja iz Zaprešića.

Strijelci: 0-1 Bezjak (28), 0-2 Tomasov (41), 0-3 Balaj (50)

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider