Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uraganski početak

Hajduk potopio Istru: Vlašić zabio nakon 17 mjeseci, strašan gol Saida!

Prva utakmica 22. kola HNL-a igrala se na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 22. kola HNL-a na Poljudu je Hajduk pobijedio Istru 1961 sa 4:0.

Splićani su pitanje pobjednika riješili već u prvih 15 minuta. Katastrofalno je u petoj minuti pogriješio Istrin vratar Ivica Ivušić. On je u svom petercu htio driblati Antu Ercega koji je pročitao njegovu namjeru, oduzeo mu loptu i pogodio praznu mrežu.

U 14. je sve sam napravio Nikola Vlašić. Dobio je jedan duel na 40 metara od gola gostiju, došao do ruba šesnaesterca, namjestio se na šut i ljevicom pogodio u bliži kut za povećanje vodstva Bijelih. Bio je to prvi Vlašićev gol u ovoj sezoni u svim natjecanjima i prvi uopće za Hajduk još od 27. rujna 2015. kada je bio strijelac u pobjedi kod gradskog rivala Splita u Parku mladeži.

Nakon tog Vlašićeva pogotka Hajduk se zadovoljio s lijepom prednošću, a Istra nije uspjela naplatiti znatno bolje odigrano drugo poluvrijeme.

Štoviše, Said Ahmed Said, koji je u nastavku zamijenio Ercega, u 88. je minuti fantastično pogodio suprotni kut Ivušićeva gola, a u prvoj minuti sudačke nadoknade je Marko Futacs glavom pogodio nakon što je iz kornera ubacio Hamza Barry.

Opet velike pogreške sudaca

Na koncu spomenimo dvije velike pogreške sudaca koje nisu imale utjecaja na konačni ishod (s obzirom na to da su se dogodile nakon što je Hajduk imao dva gola prednosti), ali koje svakako treba istaknuti.

U 15. minuti je pomoćni sudac signalizirao nepostojeće zaleđe Marka Futacsa koji bi, da nije pogrešno zaustavljen, sam krenuo prema golu, a u 31. je, nedaleko istog tog pomoćnog suca, Antonio Pavić rukom zaustavio centaršut Josipa Juranovića. Nije se oglasio glavni sudac Dalibor Mlakar niti mu je pomoćnik sugerirao očigledno igranje rukom.

Impresivnih 20.000 članova

Hajduk u ovoj utakmici nije briljirao, ima tu još puno mjesta za popravak i napredak, ali je upisao tri boda koja su bili imperativ nakon remija sa Splitom na otvaranju drugog dijela sezone.

Iz kluba su se uoči utakmice pohvalili impresivnim podatkom kako je Hajduk već dostigao brojku od 20.000 članova, premda nije završio niti drugi mjesec u 2017. godini. Odjel za članstvo istaknuo je kako se spremaju posebne nagrade za nekolicinu članova koji su članstvo već obnovili ili namjeravaju postati članovi za 2017. godinu do utakmice s Rijekom koja se na Poljudu igra u subotu 11. ožujka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider